Vegansk ukemeny: uke 13, 2022

Og plutselig var det søndag igjen! Det betyr ny ukemeny, og denne gang purer jeg på om det kan friste med med gresskarsuppe, pasta med tomatsaus, curry, nachos eller indisk festtallerken til middag i uka som kommer?

Her er syv varierte middagsretter, en dessert og et forslag til bakst – forhåpentligvis med noe for enhver smak.

Oppskrifter

Mandag: gresskarsuppe med røde linser

En “back to basics”-gresskarsuppe smaksatt med sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær – en supernydelig trio.

gresskarsuppe med linser

Tirsdag: pasta i kremet tomatsaus

Pasta og tomatsaus er en uslåelig kombinasjon, spør du meg. Her bruker vi ikke ferske tomater – men likevel tre ulike varianter – tomatpuré, knuste tomater og soltørka tomater. Det gir en skikkelig god fylde til smaken.

Onsdag: one pot-quinoa med poteter

Hurra for middager som “lager seg selv”! Her har vi alt i en gryte, koker opp, har på lokk, og etter cirka et kvarters tid er middagen klar.

one pot quinoa med poteter

Torsdag: restefestpasta

Lettvint vegansk pastagrateng der du får brukt opp grønnsaker og erter fra fryseren.

restefestpasta - vegansk pastagrateng

Fredag: nachos

Superdigg vegansk nachos med farse, “ost” og masse gode toppinger.

vegansk nachos

Lørdag: indisk festtallerken

Nydelig indisk tallerken med kremet daal, saag aloo, nektarinchutney, naan og ris.

vegansk indisk tallerken

Søndag: kinesiske crispy jackfruit pancakes

Knallgode søte, salte og sprø biter av jackfruit serveres i pannekaker med hoisinsaus, agurk, vårløk og sesamfrø.

Veganske crispy duck pancaces

Ukens dessert: sjokolademousse med to ingredienser

Luftig og smaksrik sjokolademousse uten egg og melk.

Ukens bakst: browniecookies med peanøttsmør

Litt seige, gode, fulle av sjokoladesmak, og med herlig peanøttsmør på toppen.

oppskrift på veganske cookies med sjokolade og peanøttsmør

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *