

Vegansk ukemeny: uke 13, 2022
Og plutselig var det søndag igjen! Det betyr ny ukemeny, og denne gang purer jeg på om det kan friste med med gresskarsuppe, pasta med tomatsaus, curry, nachos eller indisk festtallerken til middag i uka som kommer?
Her er syv varierte middagsretter, en dessert og et forslag til bakst – forhåpentligvis med noe for enhver smak.
Oppskrifter
Mandag: gresskarsuppe med røde linser
En “back to basics”-gresskarsuppe smaksatt med sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær – en supernydelig trio.

Tirsdag: pasta i kremet tomatsaus
Pasta og tomatsaus er en uslåelig kombinasjon, spør du meg. Her bruker vi ikke ferske tomater – men likevel tre ulike varianter – tomatpuré, knuste tomater og soltørka tomater. Det gir en skikkelig god fylde til smaken.

Onsdag: one pot-quinoa med poteter
Hurra for middager som “lager seg selv”! Her har vi alt i en gryte, koker opp, har på lokk, og etter cirka et kvarters tid er middagen klar.

Torsdag: restefestpasta
Lettvint vegansk pastagrateng der du får brukt opp grønnsaker og erter fra fryseren.

Fredag: nachos
Superdigg vegansk nachos med farse, “ost” og masse gode toppinger.

Lørdag: indisk festtallerken
Nydelig indisk tallerken med kremet daal, saag aloo, nektarinchutney, naan og ris.

Søndag: kinesiske crispy jackfruit pancakes
Knallgode søte, salte og sprø biter av jackfruit serveres i pannekaker med hoisinsaus, agurk, vårløk og sesamfrø.

Ukens dessert: sjokolademousse med to ingredienser
Luftig og smaksrik sjokolademousse uten egg og melk.

Ukens bakst: browniecookies med peanøttsmør
Litt seige, gode, fulle av sjokoladesmak, og med herlig peanøttsmør på toppen.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: