vegansk sjokolademousse med to ingredienser

Sjokolademousse med to ingredienser

Dette her er virkelig en «go to»-dessertoppskrift for min del. Den fungerer nesten med alle allergier, den er sååå enkel å lage og smaker skikkelig godt! Det eneste du trenger er en plantefløte til visping, og en melkefri sjokolade.

Jeg pleier å bruke den “røde” soyafløten til Alpro (den til visping), men Gryr funker også helt topp. Havrefløte til visping går også bra.

Jump to Recipe

Når det kommer til selve sjokoladen så styrer denne mesteparten av smaken – så her bruker jeg helst en litt skikkelig variant – men det viktigste for min del er at den er melkefri. De to mørkeste til Odense og Coop er lett tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker.

Sjokolademoussen blir skikkelig stabil – den skiller seg ikke og tåler noen timer i romtemperatur uten å bli ødelagt. Faktisk tåler den å brukes som kakepynt også.

Dersom du har lyst å tilsette annen smak, så går det stort sett greit. F.eks. kan du røre inn en spiseskje peanøttsmør i moussen, og toppe med grovhakka peanøtter for en sjoko-peanøtt-variant, edu kan røre inn en spiseskje karamellsaus, eller til og med litt kaffe for mocca-smak.

Sjokolademousse med to ingredienser

Luftig og smaksrik sjokolademousse uten egg og melk.
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Course dessert
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g melkefri sjokolade
  • 2,5 dl soya- eller havrefløte til visping

Instructions
 

  • Knekk av en liten bit av sjokoladen, og smelt resten i vannbad. Avkjøl den litt.
  • Stivpisk fløten, spar et par spiseskjeer til topping. Vend inn sjokoladen. Ha over i serveringsskåler, med et lag bare krem øverst. Riv eller finhakk den siste sjokoladebiten og ha på toppen.
  • Avkjøl før servering. Sjokolademoussen står fint en dag i kjøleskapet.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE DESSERTER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

1 Comment

  1. 5 stars
    Lagde dette forrige helg til dessert med Gryr kremfløyel og sjokolade, og det ble kjempegodt! Så etter en rask oppskrift så pluss for det også. To tomler opp! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating