Vegansk ukemeny: uke 12, 2022

God søndag! Jeg er i full gang med å planlegge neste uke, og begynner som vanlig med det kjekkeste – nemlig maten. Her er syv middagsforslag til enhver smak, det meste både enkelt og billig. En dessert og et forslag til bakst har også blitt med. Til helgen girer vi det litt opp, og bruker litt lengre tid på kjøkkenet. Fredagen blir det taco, lørdagen pizza, før vi runder av uka med en nydelig fransk gryte på søndagen.

Oppskrifter

Mandag: tomatsuppe med røde linser

I denne oppskriften bruker jeg tomatpuré og hermetiske tomater. Har du tid og anledning kan du helt fint ha i ferske tomater. De kan du enten koke eller bake i ovn, og deretter kjøre jevnt med en stavmikser eller en blender.

Tirsdag: kjemperaske nudler

Lettvint middagsrett der du kan ha i nesten allslags av grønnsaker. Brokkoli, gulrot og grønnkål er noen av mine favoritter. Sopp og chili gjør seg også veldig godt med nudler.

raske nudler

Onsdag: salat med quinoa og søtpotet

Nydelig, næringsrik og mettende salat med quinoa, ovnsbakt søtpotet, spinat, rista nøtter og en frisk dressing.

salat med quinoa og søtpotet

Torsdag: soppihop

Knalldigg og lettlaget lasagne med lite oppvask og masse smak av India.

Fredag: taco

Nydelig, umamirik taco med sopp, linser, guacamole, cashewkrem og granateple.

Lørdag: potetpizza med pesto

Herlig pizza bestående av en tynn og god bunn, tykk, hvit ostesaus, tynne potetskiver og rosmarin. Etter en liten tur i ovnen toppes den med pesto.

potetpizza med pesto

Søndag: fransk pulled jackfuit-gryte

Knallgod gryterett som både varmer og metter skikkelig godt.

Ukens dessert: sjokolademousse med kokosmelk

Lettvint, smaksrik og mektig sjokolademousse, som kan varieres med ulike smaker – f.eks. peanøttsmør og karamellsaus.

vegansk sjokolademousse med kokosmelk

Ukens bakst: havrescones

Grove scones med masse god smak, som du baker på en halvtime.

veganske havrescones

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *