

Vegansk ukemeny: uke 11, 2022
Denne uken ble jeg rett og slett litt sen med å få ut ukemenyen, men jeg håper at dere fortsatt rekker å planlegge godt, slik at det bare er å gå i gang i morgen. Selv har jeg vært veldig streng på å holde ukemenyene mine de siste to ukene: jeg gjør ukeshandel og prøver å unngå småturer innom butikken så langt det er mulig. Og altså – det virker! Jeg sitter igjen med mer penger, jeg spiser opp maten i kjøleskapet og spiser skikkelig sunt slik at jeg får bedre energi.
Her er de syv middagene jeg anbefaler til denne uka – som vanlig en god miks av smaker, råvarer og ikke minst type retter.
Oppskrifter
Mandag: nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner
Nydelig og mettende asiatisk suppe med vanvittig mye god smak.

Tirsdag: kremet pastasalat med facon
En skikkelig herlig rett som helt fint tåler å serveres som hovedrett. Synes du at salat til hovedrett er juks, kan du style den opp med en hvitløksbaguett eller focaccia.

Onsdag: kikert- og gresskargryte
Kjapp indisk gryte med masse gode smaker. Husk å ta godt i med risen til torsdagsmiddagen (om du ikke allerede har rester på lur da).

Torsdag: marokkansk stekt ris
Superdigg middag der du får brukt opp ulike rester.

Fredag: quesadilla med spicy avokadosaus
Nydelig meksikansk rett med kikerter og ruccola.

Lørdag: pulled jackfruit BBQ-sandwich
Vanvittig smaksrik og saftig jackfruit i burgerbrød. Perfekt når du egentlig har lyst på grillmat, men det er mars, og for kaldt ute til å fyre opp grillen.

Søndag: søtpotetlasagne
Dette er en supernydelig lasagne, der vi bruker søtpoteter istedenfor lasagneplater. De danner fine lag i retten, men først og fremst smaker de skikkelig digg når de blir ovnsbakt sammen med to sauser.

Ukens dessert: dessertquesadillas
Dette er et kupp av en oppskrift. Kun tre ingredienser trenger du, retten er klar på fem minutter, og det smaker helt fantastisk av stekt banan og smeltet sjokolade. Ekstra bra om du har tortillarester fra fredagsmiddagen!

Ukens bakst: bananbrød med sjokolade
Nydelig vegansk kake der sødmen i banan og dadler erstatter sukkeret.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: