Vegansk ukemeny: uke 11, 2022

Denne uken ble jeg rett og slett litt sen med å få ut ukemenyen, men jeg håper at dere fortsatt rekker å planlegge godt, slik at det bare er å gå i gang i morgen. Selv har jeg vært veldig streng på å holde ukemenyene mine de siste to ukene: jeg gjør ukeshandel og prøver å unngå småturer innom butikken så langt det er mulig. Og altså – det virker! Jeg sitter igjen med mer penger, jeg spiser opp maten i kjøleskapet og spiser skikkelig sunt slik at jeg får bedre energi.

Her er de syv middagene jeg anbefaler til denne uka – som vanlig en god miks av smaker, råvarer og ikke minst type retter.

Oppskrifter

Mandag: nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner

Nydelig og mettende asiatisk suppe med vanvittig mye god smak.

vegansk ramen

Tirsdag: kremet pastasalat med facon

En skikkelig herlig rett som helt fint tåler å serveres som hovedrett. Synes du at salat til hovedrett er juks, kan du style den opp med en hvitløksbaguett eller focaccia.

Nydelig vegansk pastasalat med facon

Onsdag: kikert- og gresskargryte

Kjapp indisk gryte med masse gode smaker. Husk å ta godt i med risen til torsdagsmiddagen (om du ikke allerede har rester på lur da).

indisk kikert- og gresskargryte

Torsdag: marokkansk stekt ris

Superdigg middag der du får brukt opp ulike rester.

Marokkansk stekt ris

Fredag: quesadilla med spicy avokadosaus

Nydelig meksikansk rett med kikerter og ruccola.

vegansk quesadilla oppskrift

Lørdag: pulled jackfruit BBQ-sandwich

Vanvittig smaksrik og saftig jackfruit i burgerbrød. Perfekt når du egentlig har lyst på grillmat, men det er mars, og for kaldt ute til å fyre opp grillen.

Pulled jackfruit sandwich oppskriftsbilde

Søndag: søtpotetlasagne

Dette er en supernydelig lasagne, der vi bruker søtpoteter istedenfor lasagneplater. De danner fine lag i retten, men først og fremst smaker de skikkelig digg når de blir ovnsbakt sammen med to sauser.

Ukens dessert: dessertquesadillas

Dette er et kupp av en oppskrift. Kun tre ingredienser trenger du, retten er klar på fem minutter, og det smaker helt fantastisk av stekt banan og smeltet sjokolade. Ekstra bra om du har tortillarester fra fredagsmiddagen!

Ukens bakst: bananbrød med sjokolade

Nydelig vegansk kake der sødmen i banan og dadler erstatter sukkeret.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *