Stekte nudler

Rask og god middag med tofu, brokkoli og en saus som alltid funker.

Mye kan tyde på at jeg aldri blir lei av nudeloppskrifter. Det er lettvint, veldig greit for å bruke opp det jeg har av grønnsaker i skuffen – og ikke minst så synes jeg det er veldig lett å få nudler til å smake bra.

Eller – det krevet ikke mye planlegging å få dem til å smake bra. Alt jeg synes jeg trenger, er et okei pluss utvalg av sauser og slikt, som er drøye i bruk og holder seg lenge. Jeg har alltid soyasaus, lys eddik, sirup, chilisaus, sesamolje, tahini, tørka steinsopp, chiliflak og kokosmelk, for eksempel. Alltid. Gjerne med reserver også, slik at jeg aldri risikerer å gå tomt.

Kombinasjoner av disse, supplert med frisk hvitløk, chili, løk, vårløk og/eller ingefær kan få omtrent alt av nudler, grønnsaker, tofu, kjøtterstatninger og bønner til å bli knallbra.

I denne oppskriften lager jeg en av mine absolutt favoritt-kombinasjoner av sauser og slikt, der bitte litt tørka steinsopp virkelig setter en ekstra bra smak på det hele. Håper du liker!

Stekte nudler med tofu og brokkoli

Lettvint nudelrett som fungerer med allslags grønnsaker og kjøtterstatninger. Så lenge du har sausen - og nudlene - så blir det bra.
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 40 mins
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 300 g tofu
  • 1 ss sirup
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss riseddik eller annen lys eddik
  • 1 ts chilisaus
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts chiliflak
  • 120 g nudler gjerne tykke risnudler
  • 1 brokkoli
  • olje til steking
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ts chiliflak

Saus

  • 1 hvitløksfedd
  • 3 ss chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sirup
  • 1 ss maisstivelse
  • 2 ss sesamolje
  • 1 dl vann
  • 5 g tørka steinsopp

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle et stekebrett med bakepair. 
  • Press overflødig vann ut av tofuen. Bland resten av ingrediensene sammen i en liten bolle. Skjær tofuen i triangler eller terninger, ha dem i bollen, prøv å dekke alt. La tofuen ligge i marinaden til ovnen er varm. 
  • Fordel deretter tofuen på stekebrettet, sett i ovnen og stek i 10-15 minutter på hver side (steketiden kommer an på hvor store bitene er). Gjør klar resten av retten mens tofuen steker.
  • Kok nudler etter anvisning på pakken. Når de er kokte siler du av vannet, og skyller dem i kaldt vann slik at de får al dente-konsistens.
  • Skjær brokkolien i buketter, la dem være ca. like store som tofubitene (men det viktigste er at du prøver å få bukettene så like hverandre i størrelse - da trenger de like mye steketid).
  • Rør sammen sausen (framgangsmåte under). Varm opp litt olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha først i brokkolibukettene, stek dem i noen minutter. Tilsett deretter tofu og nudler, og stek det i noen minutter mens du vender på det hele.
  • Hell til slutt sausen over, vend den raskt inn i resten. Etter et par minutter er retten klar.
  • Topp nudlene med gresskarkjerner, sesamfrø og chiliflak - og server retten rykende varm.

Saus

  • Riv aller finhakk hvitløken. Ha den i en bolle og rør inn chilisaus, soyasaus, sirup, maisstivelse, sesamolje og vann. Riv eller knekk til slutt inn steinsoppbitene. For en jevn saus kan du kjøre den en runde med stavmikser.
Keyword stekte nudler

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED TOFU. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

2 Comments

  1. Hei! Hvilken type chilisalsa foretrekker du til denne?

    1. Mari Hult

      Jeg elsker Midsummer sin 🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating