

Vegansk ukemeny: uke 9, 2022
God søndag!
I morgen starter vinterferien her i Stavanger, og jeg håper veldig det blir vær til en del turer på fjellet.
Eneste utfordringen jeg har med fjellturer på ukedager (og i helger, strengt tatt), er at jeg alltid synes det er totalt innfor med take away-middager på vei tilbake. Kombinasjonen å være sulten, for sliten til å lage mat og ikke minst være enormt fornøyd med egen innsats er småfarlig altså!
Derfor er det ekstra viktig for meg å planlegge måltider, handle inn, og aller helst forberede litt før jeg drar ut på tur. Resultatet blir penger spart – og sannsynligvis middager som gir meg bedre energi. Her er det jeg har tenkt å lage i vinterferieuken:
Oppskrifter
Mandag: potetsuppe med kikerter
Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.

Tirsdag: pasta med soppragu
Dette er rett og slett en vanvittig smakfull pastarett med masse umami. Den minner en del om bolognese, og det er jo ikke feil.

Onsdag: italiensk kikertgryte
Torsdag: aloo matar
Dette er en nydelig indisk rett med tomater og erter i krydret tomatsaus.

Fredag: favorittaco
Dette er rett og slett en supernice taco med knallgod bønnestuing, kremet cashewsaus, spicy poteter, knasende cashewnøtter og en salsa laget i hovedsak på epler.

Lørdag: lørdagspizza
Knallgod pizza med plantebasert kjøttdeig og ost.

Søndag: vegansk pho
Nydelig vietnamesisk suppe med nudler, grønnsaker, tofu og masse god smak.

Ukens dessert: smuldrepai med epler og hasselnøtter
Smaker godt med vegansk vaniljeis eller pisket kokoskrem. Eller begge.

Ukens bakst: elterfrie valmuerundstykker
Perfekt til frokosten på dager der du har litt bedre tid.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: