indisk vegansk lasagne oppskrift

Soppihop

Knalldigg og lettlaget lasagne med lite oppvask og masse smak av India. 

Jump to Recipe

Jeg ble MAKS busta, nei, jeg mener, avslørt, av min gode venn Stian, da jeg for en stund siden hadde en liten utblåsning om at vi bruker for mange engelske ord i matlaging. Ordene jeg irriterer meg maks over, hver gang jeg ser dem i norske setninger, er “raw” og “cakes”. F.eks. på en meny, der det står “som dessert tilbyr vi raw cakes”, eller på en blogg, der det står “dette er min go-to oppskrift på raw cakes”.

KAN VI IKKE BARE SKRIVE RÅ KAKER, har jeg skreket inni meg mange ganger. Etter utblåsningen på Instagram, ble vi relativt enige om at raw cakes og rå kaker ikke funker helt på samme måten, men ordet “råkaker” – det funker.

Men tilbake til Stian. Han holdt seg langt unna kakediskusjonen, men spurte helt superelegant om det ikke “blir det samme som one pot og bowls”. Busted. 

Så – i mitt forsøk på å bli en bedre versjon av meg selv: her er ikke en one pot-lasagne, men en en forms-lasagne. Fordi den tilberedes i en form, og ikke i to gryter og en stekepanne før formen gjør sjarmøretappen. Det er lettvint, og det blir mindre oppvask.

vegansk indisk lasagne

Jeg er ganske usikker om denne varianten hører inn under India eller Italia i oppskriftssorteringen, la oss si at det er en rett som henter godsaker fra begge kjøkken! Soppen er full av umami og digg å tygge på. Linsene er proteinrike. Løk, hvitløk, gulrot, lasagneplater og tomat hører til i en helt klassisk lasagne. Kokosmelken er en glimrende erstatning til bechamelsaus, og sammen med chili og en indisk krydderkombinasjon leverer den nettopp den indiske smaken.

Retten blir ekstra digg med litt koriander på toppen, og kan veldig gjerne serveres med en chutney og eventuelt en raita. Eller med focaccia og aioli, om det frister mer.

En forms-lasagne med smak av India

Prep Time 10 mins
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 10 mins
Course hovedrett
Cuisine indisk, italiensk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 250 g aromasopp
  • 0,5 løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts garam masala
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 gulrot
  • 200 g småtomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 4,5 dl kokosmelk
  • 4,5 dl vann
  • 1 dl røde linser
  • 8 lasagneplater
  • noen stilker koriander
  • eventuelt chutney og raita til servering

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en stor ildfast form.
  • Skjær soppen i skiver, grovhakk løk og finhakk hvitløk og chili. Ha oljen nederst i formen, ha i sopp, løk, hvitløk, chili, koriander, spisskummen, garam masala, kardemomme, salt og pepper, og vend alt godt sammen. Sett inn i ovnen og stek i 15 minutter.
  • Riv eller finhakk gulroten. Når formen har stått i ovnen i de 15 minuttene, tar du den ut og har i gulrot, tomater, tomatpuré, kokosmelk, vann og linser. Rør sammen. Knekk deretter lasagneplatene i 4-5-6 biter, og ha dem i. Prøv å fordele dem slik at de ikke ligger rett inntil hverandre - da vil de klumpe seg.
  • Dekk til formen med aluminiumsfolie og sett den tilbake i ovnen. Ha av folien etter 20 minutter, men la formen stå i 20 minutter til.
  • Finhakk koriander og ha over når du har tatt formen ut av ovnen. Servér lasagnen som den er, eller med chutney og raita (eller annet godt tilbehør).
Keyword lasagne, pasta

HER FINNER DU FLERE LASAGNEOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

6 Comments

  1. Oh my friggin god denne var god, as usual!

    1. Mari Hult

      Så gøy å høre!! 🙂

  2. Er det tørka linser det er meningen at man skal bruke i denne oppskriften? Eller kan man bruke linser i laken som man kjøper på vanlig butikk?

    1. Mari Hult

      Blir best med tørka! Men du kan bruke hermetiske også, men da må du doble mengden og redusere litt av væsken i retten (ca. 2 dl).

  3. 1 dl linser. Tørre? Hermetiske? 🙂

    1. Mari Hult

      Tørre 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating