Vegansk ukemeny: uke 8, 2022

Denne uka handler det om varmende og godt krydra mat, med inspirasjon fra sørligere breddegrader. Menyen er  i tillegg en skikkelig grønnsaksfest! Her skal vi bruke gulrot, ingefær, gresskar, potet, vårløk, tomat, avokado (okei det er en frukt), løk, hvitløk, chili, sukkererter og masse urter. Her får du med andre ord sjansen til å få i deg en boost av gode næringsstoffer.

Oppskrifter

Mandag: gulrotsuppe med røde linser

Smaksrik og næringsrik suppe som du lager på en liten halvtime.

gulrotsuppe med røde linser

Tirsdag: pasta i gresskarsaus

Gresskar og salvie utgjør en aldeles nydelig kombinasjon, og sammen med pasta og fløtesaus blir det en førsteklasses middag.

pasta i gresskarsaus

Onsdag: tofu i peanøttsaus

Nydelig ovnsbakt tofu i en supergod peanøttsaus, servert med ris, vårløk, sesamfrø og peanøtter. Perfekt comfort food?

tofu i peanøttsaus

Torsdag: middagsvafler med smak av India

Rester fra grønnsaksskuffen, vaffelrøre, indiske  krydder… og det funker!

middagsvafler

Fredag: vegansk nachos

Superdigg vegansk nachos med farse, “ost” og masse gode toppinger.

vegansk nachos

Lørdag: falafel med hummus og potetbåter

Dette er en kombinasjon av to av mine aller mest populære oppskrifter, falafel og hummus, i den formen jeg spiser dem aller oftest selv: med stekte potetbåter og pitabrød.

falafel med hummus og ptoetbåter

Søndag: thaicurry med kokebanan

Nydelig linsegryte med rød curry og kokosmelk, servert med sprøstekte kokebananer og crunchy sukkererter.

thaigryte med linser og kokebanan

Ukens dessert: mandagssplitt

Lettvint dessert med bananer, sjokolade, nøtter, bær og yoghurt.

Ukens bakst: fastelavnsboller

Til søndag – og eventuelt hver dag resten av uken også.

veganske fastelavnsboller uten egg og melk

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *