gulrotsuppe med røde linser

Gulrotsuppe med røde linser

Smaksrik og næringsrik suppe som du lager på en liten halvtime. 

Gjennom disse årene med hjemmekontor har jeg blitt enormt begeistret for supper. En stor gryte til middag, og godt med rester i kjøleskapet til neste dags lunsj. Kanskje til og med en ekstra porsjon i fryseren, til en dag jeg virkelig ikke orker å lage mat.

Gulrotsuppe er en av favorittene mine, og det har jeg laget i mange varianter tidligere. Dette eksemplaret har i godt med asiatiske smaker for, vel, god smak – i tillegg har jeg i litt røde linser for ekstra protein og fylde.

Forresten: juster gjerne med væske etter hva slags konsistens du liker. Jeg liker gulrotsuppe tykk og kremet, så har ikke i så mye væske – og mye av den er kokosmelk. Du kan fint lage suppen bare med vann (eller bare med kokosmelk!) som væske, og du kan godt ha i litt mer om du ikke vil ha suppen så tyktflytende.

vegansk gulrotsuppe med røde linser oppskrift

På toppen har jeg koriander, gresskarkjerner og chiliflak – som sammen leverer på både smak og konsistens. Er du ingen stor tilhenger av koriander kan den droppes, eventuelt erstattes av bladpersille. Gresskarkjerner kan erstattes av andre kjerner (eller noen rista, hakka mandler), eventuelt kan du ha brødkrutonger på toppen. Litt knas er alltid god!

Gulrotsuppe med røde linser

En nydelig, mettende og næringsrik suppe som du lager på en liten halvtime.
Prep Time 5 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 25 mins
Course suppe
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 0,25 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 2 cm ingefær
  • 4 gulrøtter
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl røde splittlinser
  • 3 dl vann
  • 1 buljongterning
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss gresskarkjerner
  • frisk koriander
  • 1 ts røde chiliflak

Instructions
 

  • Grovhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Skrell eller vask gulrøttene og skjær dem opp i mindre biter.
  • Varm opp olje til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i løk, surr i et minutt, tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær og spisskummen, og surr i noen minutter til.
  • Tilsett gulrøtter, stek i minutt til, ha deretter i litt salt, linser og vann med buljongterning, og la det hele koke opp. Hell på kokosmelk, og ha i pepper og sitronsaft. La det koke til gulrøttene er møre.
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser (pass på så du ikke brenner deg!) eller i en blender, og server den rykende varm. Gresskarkjerner, koriander og chiliflak er godt på toppen.
Keyword gulrotsuppe

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SUPPER

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

2 Comments

  1. Nydelig suppe! Kokosmelken var prikken over i-en. Tusen takk!

    1. Mari Hult

      Så herlig å høre!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating