

Vegansk ukemeny: uke 7, 2022
Ny uke – ny ukemeny!
Å lage ukemeny og planlegge hva en skal spise for en hel uke, er både godt for sjelen (du har alltid svaret på spørsmålet “hva skal vi ha til middag i dag”, tenk det!), og for lommeboka. God planlegging er alfa og omega når det kommer til god kjøkkenøkonomi.
Her er min enkle framgangsmåte når jeg planlegger ukas middager:
- Velger ut retter jeg skal lage, og lager en oversikt over ingrediensene jeg trenger.
- Sjekker skuffer og skap for hva jeg allerede har av råvarer.
- Skriver handleliste for resten.
- Går på butikken før uka starter (eller senest mandag formiddag), og handler kun det som står på handlelista.
Og den framgangsmåten – den anbefaler jeg på det sterkeste… spesielt om rettene i punkt 1 er bra greier. Her er noen forslag – syv middager, en dessert og en digg oppskrift på boller:
Oppskrifter
Mandag: fransk løksuppe
Klassisk suppe med få ingredienser og masse, masse god smak.

Tirsdag: restefestpasta
Knalldigg restemiddag der du virkelig får tømt ut av skapene. Bruk gjerne pestooppskriften fra lørdagens potetpizzaoppskrift (lager du den tirsdag holder den fint i kjøleskapet til lørdag).

Onsdag: blomkål i klementinsaus
Nydelig ovnsbakt blomkål servert i en kinesisk-inspirert “sweet and sticky” klementinsaus. Har du ikke klementiner gjør appelsiner samme nytten. Husk ekstra quinoa til quinoabollene på torsdag!

Torsdag: Veganmisjonens quinoaboller
Altså denne oppskriften er helt perfekt når du har rester av kokt quinoa! Bollene smaker knallgodt, du kan variere med mange type grønnsaker inni, og konsistensen er saftig inni og knallsprø utenpå.

Fredag: taco med sopp og linser
Nydelig, umamirik taco med sopp, linser, guacamole, cashewkrem og granateple.

Lørdag: potetpizza med pesto
Denne varianten består av en tynn og god bunn, som toppes med en tykk, hvit ostesaus, samt tynne potetskiver og rosmarin. Etter en liten tur i ovnen toppes den med pesto, og vips! Knallgod pizza.

Søndag: indisk festtallerken
Steingod indisk tallerken med kremet daal, saag aloo, nektarinchutney, naanbrød og ris.

Ukens dessert: hvit sjokolade-panna cotta
Altså denne desserten. Denne kan du lage hvis du virkelig skal imponere. Det er en panna cotta laget fra bunnen av. Skikkelig fra bunnen av. Nei takk til gelatin, fløte og ferdigsjokolade – ja takk til en hjemmelaget base med kakaosmør og kokosmelk tyknet med maisstivelse.
‘

Ukens bakst: pasjonsfruktboller
Luksusboller med hjemmelaget pasjonsfruktkrem. Perfekt blanding av søtt og syrlig!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: