Veganmisjonens quinoaboller

Veganmisjonens quinoaboller

Alle vet hvordan man lager kjempegod restemiddag av gårsdagens kokte ris, men hva med quinoaen…? Jo nå skal du høre.

Denne oppskriften kom geniale Jane fra Veganmisjonen på, for mange, lange år siden. Pro-covid, ja, vi skal faktisk tilbake 10 år i tid. Med veldig få ingredienser – inkludert kokt quinoa – tryllet hun fram noen smaksrike veganske “kjøttboller”, som var sprø utpå, saftige inni, og ikke minst: veldig enkle å lage og å steke.

Jeg har laget oppskriften flere ganger, men det var først nå nylig jeg kom på at den var helt perfekt for de dagene jeg har quinoarester i kjøleskapet – og ikke er supergira på en til quinoasalat. Jeg byttet ut grønnsakene med egne favoritter, og gjorde min egen vri på sausen, men konseptet og ideen er hundre prosent Jane sine – sjekk gjerne ut originaloppskriften her.

Veganmisjonens quinoaboller

Quinoaboller

Altså denne oppskriften er helt perfekt når du har rester av kokt quinoa! Bollene smaker knallgodt, du kan variere med mange type grønnsaker inni, og konsistensen er saftig inni og knallsprø utenpå. Akkurat slik jeg liker det!
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 30 mins
Course hovedrett
Cuisine thai
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 50 g søtpotet
  • 50 g brokkoli
  • 4 stilker koriander
  • olje til steking
  • salt
  • 4 dl kokt quinoa (ca. 2 dl quinoa som du koker)
  • 1 ss rød currypaste
  • 4 ss kikertmel
  • noe du liker godt til servering

Sataysaus

  • 4 ss peanøttsmør
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss limesaft
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ss sirup
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts malt gurkemeie

Instructions
 

  • Skrell søtpotet og skjær i små biter. Skjær brokkolien i små buketter og finhakk koriander.
  • Varm opp olje til medium/høy temperatur i en stekepanne, og stek søtpotet og brokkoli i 4-5 minutter. Krydre med litt salt.
  • Ha søtpotet, brokkoli, quinoa, koriander og currypaste i en bolle, og rør det sammen. Ha deretter i kikertmel og jobb det sammen til en deig du kan forme små baller av.
  • Varm opp mer olje i stekepannen, denne gangen også til medium/høy temperatur. Start med å steke én quinoabolle, slik at du får sjekket om den henger sammen (hvis ikke kan du justere mer litt mer kikertmel). Lag deretter boller av alt deigen og stek. Når de har fått fin stekeskorpe på alle sidene, kan du skru ned varmen litt - og la dem stå og kose seg mens du gjør klar tilbehøret.
  • Server quinoabollene rykende varme.

Sataysaus

  • Visp sammen alle ingrediensene til sausen i en liten gryte. Sett den på middels varme, og varm opp. Når sausen begynner å koke, er den klar.
Keyword quinoa, quinoaboller, restemat

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED QUINOA. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating