

Vegansk ukemeny: uke 6, 2022
God søndag alle sammen! Vi er inne i februar, det blir lysere dager, og selv om det er enormt surt vær her i Stavanger for tiden så finner jeg mye glede i kvelder som holder litt og litt lenger på solen.
Jeg tror denne vår-optimismen gjenspeiles i ukens meny, for her har jeg virkelig funnet fram en haug av mine egne favoritter. Håper du liker dem også!
Oppskrifter
Mandag: nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner
Nydelig og mettende asiatisk suppe med vanvittig mye god smak.

Tirsdag: one pot-pastagrateng
Denne herlige retten trenger du kun å bruke fem minutter på å gjøre klar, resten tar stekeovnen seg av! “One pot-pastagrateng”, eller “alt i ett-pastagrateng”, er en helt genial oppskrift å ha på repertoaret for travle dager. Denne varianten består av sopp, spinat, erter, løk og hvitløk i en kremet saus.

Onsdag: quinoabowl
Dette er en frisk og sunn quinoabowl med rødbete, edamamebønner, pære, mandler og blåbær – fargerik smaksbombe som både smaker godt og gjør godt.

Torsdag: gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry
Har du ikke gresskar kan du bruke søtpotet, og har du ikke spinat kan du bruke grønnkål. Godt blir det uansett.

Fredag: favorittaco
Taco slik jeg liker den aller best: med bønnestuing, stekte poteter, eplesalsa, cashewnøtter og cashewsaus.

Lørdag: butter tofu
En vri på indiske butter chicken der vi bytter ut kylling med tofu, som bakes i ovnen. Der får den ganske sprø kanter, og når den etterpå røres inn i sausen beholder den en del struktur, samtidig som den trekker til seg smak. Kjempegodt!

Søndag: blomfish & chips
Knallgod vegansk vri på den britiske klassikeren med blomkål (!) istedenfor fisk.

Ukens dessert: panna cotta med granateplesirup
Nydelig italiensk dessert, som du med enkle grep lager fint uten animalsk fløte og gelatin.

Ukens bakst: eltefrie boller med vaniljekrem og bær
Eltefrie festboller – akkurat så myke, saftige og smakfulle som du drømmer om!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook:
her var det mye godt 🙂
Takk 🙂 🙂