vegansk ukemeny

Vegansk ukemeny: uke 6, 2022

God søndag alle sammen! Vi er inne i februar, det blir lysere dager, og selv om det er enormt surt vær her i Stavanger for tiden så finner jeg mye glede i kvelder som holder litt og litt lenger på solen.

Jeg tror denne vår-optimismen gjenspeiles i ukens meny, for her har jeg virkelig funnet fram en haug av mine egne favoritter. Håper du liker dem også!

Oppskrifter

Mandag: nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner

Nydelig og mettende asiatisk suppe med vanvittig mye god smak.

vegansk ramen

Tirsdag: one pot-pastagrateng

Denne herlige retten trenger du kun å bruke fem minutter på å gjøre klar, resten tar stekeovnen seg av! “One pot-pastagrateng”, eller “alt i ett-pastagrateng”, er en helt genial oppskrift å ha på repertoaret for travle dager. Denne varianten består av sopp, spinat, erter, løk og hvitløk i en kremet saus.

one pot-pastagrateng med sopp og spinat

Onsdag: quinoabowl

Dette er en frisk og sunn quinoabowl med rødbete, edamamebønner, pære, mandler og blåbær – fargerik smaksbombe som både smaker godt og gjør godt.

quinoabowl

Torsdag: gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry

Har du ikke gresskar kan du bruke søtpotet, og har du ikke spinat kan du bruke grønnkål. Godt blir det uansett.

vegansk gresskargryte

Fredag: favorittaco

Taco slik jeg liker den aller best: med bønnestuing, stekte poteter, eplesalsa, cashewnøtter og cashewsaus.

kjøttfri taco

Lørdag: butter tofu

En vri på indiske butter chicken der vi bytter ut kylling med tofu, som bakes i ovnen. Der får den ganske sprø kanter, og når den etterpå røres inn i sausen beholder den en del struktur, samtidig som den trekker til seg smak. Kjempegodt!

Søndag: blomfish & chips

Knallgod vegansk vri på den britiske klassikeren med blomkål (!) istedenfor fisk.

vegansk fish n chips med blomkål

Ukens dessert: panna cotta med granateplesirup

Nydelig italiensk dessert, som du med enkle grep lager fint uten animalsk fløte og gelatin.

Ukens bakst: eltefrie boller med vaniljekrem og bær

Eltefrie festboller – akkurat så myke, saftige og smakfulle som du drømmer om!

vegansk bolle med vaniljekrem og bær

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

2 Comments

  1. her var det mye godt 🙂

    1. Mari Hult

      Takk 🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *