

Vegansk ukemeny: uke 3, 2022
God søndag alle sammen! Ny uke er rett rundt hjørnet, og da er det lurt å legge en god plan for hva du skal spise – så slipper du å stresse med det fra dag til dag.
Her er syv middagsforslag fra meg, samt en dessert og et forslag til bakst (boller!). Håper du finner noe som frister!
Oppskrifter
Mandag: mild tomatsuppe à la Linda Stuhaug
Denne suppen er skikkelig enkel, smaker godt, og har blitt hyppig servert både som middag og hjemmekontorlunsj hos meg de siste årene.

Tirsdag: salat med quinoa og søtpotet
Nydelig, næringsrik og mettende salat med quinoa, ovnsbakt søtpotet, spinat, rista nøtter og en frisk dressing.

Onsdag: pasta i gresskarsaus
Gresskar og salvie utgjør en aldeles nydelig kombinasjon, og sammen med pasta og fløtesaus blir det en førsteklasses middag.

Torsdag: hummustallerken med ovnsbakt aubergine
Nydelig marokkanskinspirert rett med hummus, aubergine, couscous, dadler, cashewnøtter og koriander.

Fredag: quesadilla
Nydelig meksikansk rett der tortillaer fylles med bønner, mais, vegansk ost og godt krydra søtpotetterninger.

Lørdag: lørdagspizza
Jada, grønnsaker, belgvekster og korn er godt og flott, men av og til er det aller best med en skikkelig LØRDAGSPIZZA med kjøttdeig og ost. Ja, bare i vegansk variant da.

Søndag: kinesiske crispy jackfruit-pancakes
Knallgode søte, salte og sprø biter av jackfruit serveres i pannekaker med hoisinsaus, agurk, vårløk og sesamfrø.

Ukens dessert: smuldrepai
Som fyll i denne smuldrepaien bruker jeg jeg bananer og frosne bringebær – men du kan bruke alle slags frosne bær om du ikke har bringebær, og har du ikke banan kan du ha i en annen frukt.

Ukens bakst: rosinboller
Nydelige, saftige hveteboller med masse rosiner – helt uten egg og melk.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: