klementincurd

Klementincurd

Dette er kanskje det absolutt aller, aller beste pålegget jeg vet om. Ja faktisk enda bedre enn sjokoladepålegg med masse nøtter i! Og ca. like sunt vil jeg tro – her er det nemlig først og fremst god smak vi er ute etter.

Denne er helt nydelig til scones, rundstykker, på søndagsfrokostbordet og på kjeks som du spiser over vasken før du løper videre til neste avtale.

Klementincurden min er en vegansk variant av lemon curd, bare, åpenbart, laget med klementiner istedenfor sitroner. Jeg kjøper stadig for mye klementiner, både fordi jeg er optimist på hvor mye jeg skal spise – og fordi de ofte har en veldig fristende plassering i matbutikken.

Når jeg begynner å bli nervøs for at de skal tørke ut snart, passer det supert å ta fram denne oppskriften, slik at jeg kan beholde den gode smaken i kjøleskapet enda lenger.

Klementincurd passer også kjempefint til både kakefyll og i desserter, som f.eks. i disse tilslørte julenissene.

I lukket glass i kjøleskap holder den seg fint i minst et par uker. Jeg har aldri hatt den stående lenger enn to uker (den er SÅ god), men jeg kan se for meg at den holder lenger også.

vegansk klementincurd

Variasjonsmuligheter klementincurd

Er det ikke helt sesong for klementiner? Bruk appelsiner istedenfor.

Klementincurd

Klementincurd

5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Course saus
Cuisine britisk
Servings 1 glass

Ingredients
  

 • 2 dl fruktsaft fra klementin ca. fra 7-8-9 klementiner
 • 4 ss maisstivelse
 • 100 g sukker
 • 1 dl vegansk fløte til koking

Instructions
 

 • Visp sammen klementinsaft, sukker og maisstivelse i en gryte. La det koke opp mens du visper. Når det tykner visper du inn 1 dl fløte (den til koking). La det putre i et par minutter, før du har gryten av varmen og kjøler ned curden.
 • Oppbevares i lukket glass i kjøleskap. Holdbar et par uker.
Keyword jul
klementincurd

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED KLEMENTINER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

2 Comments

 1. Evahanne

  5 stars
  Denne var lett å lage, ble veldig vellykket, fikk perfekt konsistens og det viktigste av alt. Den smakte utrolig godt. Jeg skal arrangere afternoon tea i morgen og da skal den serveres. Takk for flott oppskrift.

  1. Mari Hult

   Så veldig hyggelig å høre! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating