

Tilslørte julenisser
Okei, det høres unektelig ut som en ny hit med Boyzvoice, men vi hadde en avstemning om navnet på Instagram, og det gikk som det gikk.
Oppskriftsnavnet tilslørte julenisser spiller, som du sikkert forstår, på tilslørte bondepiker (som er et navn som ikke føles helt okei i 2022, eller er det bare meg?). Den største forskjellen er at vi bytter ut en del av ingrediensene. Her gjelder det nemlig å bruke opp rester fra julen, og det er de overambisiøse innkjøpene av klementiner og konkurransebakingen av syv slag jeg vil til livs.

Julekakene knuses til smuler i foodprocessor, enkelt og greit. Så lenge du bruker tørre kaker funker de fleste her – på bildene har jeg faktisk i både sandnøtter, sjokoladestenger, tyske skiver, mandelflarn, serinakaker, mandelstenger og brente mandler.
Saften presses ut av klementinene (mengden per klementin kommer veldig an på hvor ferske de er, så her har jeg oppgitt mengde i dl ferdig saft, ikke antall klementiner). Deretter kokes den til en slags klementincurd (som lemon curd – bare med klementin istedenfor sitron, og vegansk) med maisstivelse, sukker og litt fløte.
Til slutt anrettes det hele lagvis med pisket krem i serveringsskåler. Resultatet blir en flott dessert med masse god smak.

Tilslørte julenisser
Ingredients
- en håndfull julekaker
- 2 dl saft fra klementiner (du trenger ca. 7-8-9 stk.)
- 100 g sukker
- 4 ss maisstivelse
- 1 dl vegansk fløte til koking
- 2 dl vegansk fløte til visping
Instructions
- Knus julekakene i en foodprocessor (eller ha dem i en pose og knus dem med en kjevle eller hammer).
- Visp sammen klementinsaft, sukker og maisstivelse i en gryte. La det koke opp mens du visper. Når det tykner visper du inn 1 dl fløte (den til koking). La det putre i et par minutter, før du har gryten av varmen og kjøler ned curden.
- Visp kremfløten stiv. Smak eventuelt til med litt sukker.
- Legg krem, strø og curd lagvis i serveringsglass. Topp med et solid lag strø. Sett i kjøleskap fram til servering.
Notes

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED KLEMENTINER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: