vegansk ukemeny

Vegansk ukemeny: 48, 2021

Og plutselig nærmer det seg jul… Foran oss har vi nok noen hektiske uker – hektiske,  men fine. I denne ukemenyen har jeg derfor satt sammen varmende oppskrifter som passer til årsiden – og stort sett varianter som det går kjapt å lage.

Oppskrifter

Mandag: potetsuppe

Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.

vegansk potetsuppe med kikerter

Tirsdag: kjemperaske nudler

Stekte nudler med grønnsaker er den kjappeste og enkleste middagen jeg lager, men det betyr ikke at den strenger å tape på verken smak eller næringsinnhold. Her har jeg i masse grønnsaker, edamamebønner for protein, og hvitløk, ingefær, soyasaus og sesamolje for den ååå så gode smaken. Perfekt i travle førjulsdager!

raske nudler

Onsdag: koreanske blomkålvinger

I denne blomkålvinge-varianten (jeg har mange av dem ja) panerer blomkåken i en røre med både løkpulver og hvitløkpulver, og det hele stekes i ovn til blomkålen er mør. I mellomtiden koker jeg ris, kutter opp vårløk, og koker en nydelig saus med hvitløk, ingefær, soyasaus og sesamolje. Blant annet. Bakt blomkål vendes i saus, og serveres på ris. Enkelt og supergodt!

koreanske blomkålvinger

Torsdag: marokkansk stekt ris

Restemiddag! I denne oppskriften bruker jeg masse av råvarene jeg liker godt å ha i marokkansk mat. Krydder, dadler, urter, nøtter, kikerter, ingefær … Grønnsakene ble utpekt litt tilfeldig, så de må du også gjerne bytte ut med dine favoritter – eventuelt de halve og kvarte grønnsakene som ligger nederst i skuffen.

Marokkansk stekt ris

Fredag: kikerttaco

Kikerter er et superlettvint, superbillig og supergodt alternativ til kjøttdeig i tacoen. Server med alt det du liker best av tacotilbehør!

vegetartaco med kikerter

Lørdag: søtpotetlasagne

Dette er en supernydelig lasagne, der vi bruker søtpoteter istedenfor lasagneplater. De danner fine lag i retten, men først og fremst smaker de skikkelig digg når de blir ovnsbakt sammen med to sauser.

søtpotetlasagne

Søndag: butter tofu

Butter chicken er en klassisk indisk rett med kylling i en kremet currysaus. Og mye smør, antar jeg.

I denne varianten bytter jeg ut kylling med tofu, som bakes i ovnen. Der får den ganske sprø kanter, og når den etterpå røres inn i sausen beholder den en del struktur, samtidig som den trekker til seg smak. Kjempegodt!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *