

Middagsvafler med smak av India
Rester fra grønnsaksskuffen, vaffelrøre, indiske krydder… og det funker!
Altså! Jeg elsker vafler, jeg elsker indisk mat… what’s not to like?
Denne oppskriften fant jeg på den fantastiske bloggen Vegan Richa, og jeg er rett og slett nødt å dele den videre med dere. Jeg har gjort litt justeringer på mengder, grønnsaker og krydder, men ideen er helt og holdent hennes. Jeg håper du gir både oppkriften og bloggen hennes en sjanse, for de er helt herlige begge to.

Variasjonstips middagsvafler
Her kan du ha i masse forskjellige grønnsaker. Se gjerne etter halve brokkolier, enkle gulrøtter og småmyk paprika nederst i grønnsaksskuffen. Det meste blir godt her!

Middagsvafler med smak av India
Ingredients
- 200 g potet
- 0,5 blomkål
- 1 sjalottløk
- 0,5 rød chili
- 4 stilker koriander
- 1 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 1 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts garam masala
- 1 ts salt
- 0,5 dl hvetemel
- 3 dl kikertmel
- 1 ts bakepulver
- 4 dl vann
- olje til steking
Instructions
- Vask eller skrell potetene, riv dem deretter på den grove siden av et rivjern. Grovhakk blomkålen.
- Finhakk sjalottløk, chili og koriander. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
- Rør sammen spisskummen, gurkemeie, garam masala, salt, hvetemel, kikertmel og bakepulver i en bolle. Hell i vannet og visp det sammen til en jevn røre.
- Vend inn potet, blomkål, løk, chili, koriander, hvitløk og ingefær. La røren stå i 15-20 minutter før steking.
- Gni litt olje i vaffeljernet, ha i røre slik at det nesten går helt ut i kantene, og stek vaflene til de er gjennomstekte. Ca. 5 minutter skal passe bra, men det kommer litt an på hvor sterkt vaffeljernet er. Dersom kikertmelet ikke blir gjennomstekt er det litt beiskt i smaken, så her anbefaler jeg å være tålmodig.
- Servér vaflene varme med gode sauser til, for eksempel raita og plommechutney,

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook:
Advert
Advert