middagsvafler med indisk smak

Middagsvafler med smak av India

Rester fra grønnsaksskuffen, vaffelrøre, indiske  krydder… og det funker!

Altså! Jeg elsker vafler, jeg elsker indisk mat… what’s not to like? 

Denne oppskriften fant jeg på den fantastiske bloggen Vegan Richa, og jeg er rett og slett nødt å dele den videre med dere. Jeg har gjort litt justeringer på mengder, grønnsaker og krydder, men ideen er helt og holdent hennes. Jeg håper du gir både oppkriften og bloggen hennes en sjanse, for de er helt herlige begge to.

middagsvafler

Variasjonstips middagsvafler

Her kan du ha i masse forskjellige grønnsaker. Se gjerne etter halve brokkolier, enkle gulrøtter og småmyk paprika nederst i grønnsaksskuffen. Det meste blir godt her!

Middagsvafler med smak av India

Rett hovedrett, vafler
Kjøkken indisk
Forberedelser 15 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Totalt tidsbruk 35 minutes
Antall 3 porsjoner

Ingredienser

  • 200 g potet
  • 0,5 blomkål
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 rød chili
  • 4 stilker koriander
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl hvetemel
  • 3 dl kikertmel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl vann
  • olje til steking

Framgangsmåte

  • Vask eller skrell potetene, riv dem deretter på den grove siden av et rivjern. Grovhakk blomkålen.
  • Finhakk sjalottløk, chili og koriander. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær.
  • Rør sammen spisskummen, gurkemeie, garam masala, salt, hvetemel, kikertmel og bakepulver i en bolle. Hell i vannet og visp det sammen til en jevn røre.
  • Vend inn potet, blomkål, løk, chili, koriander, hvitløk og ingefær. La røren stå i 15-20 minutter før steking.
  • Gni litt olje i vaffeljernet, ha i røre slik at det nesten går helt ut i kantene, og stek vaflene til de er gjennomstekte. Ca. 5 minutter skal passe bra, men det kommer litt an på hvor sterkt vaffeljernet er. Dersom kikertmelet ikke blir gjennomstekt er det litt beiskt i smaken, så her anbefaler jeg å være tålmodig.
  • Servér vaflene varme med gode sauser til, for eksempel raita og plommechutney,

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *