potetpizza

Potetpizza med pesto

Jeg elsker pizza, jeg elsker hvit pizza og jeg elsker potet! Mao: potetpizza er en skikkelig favoritt hos meg! Denne varianten består av en tynn og god bunn, som toppes med en tykk, hvit ostesaus, samt tynne potetskiver og rosmarin. Etter en liten tur i ovnen toppes den med pesto, og vips! Knallgod pizza.

Oppskriften er jo en vri på den velkjente potetpizzaen med nettopp rosmarin, og selv om jeg kom på akkurat denne varianten helt selv, er det ikke til å stikke under stol at jeg ikke kan ta hundre prosent av æren for den. Jeg bare vet ikke helt hvem jeg skal kreditere.

Når det er sagt, så har jeg to matbloggkolleger som inspirerer meg mye og ofte på potetfronten.

Mest av alt Ina Janine Johnsen, fra Mat på bordet, som faktisk har gitt ut en egen kokebok med bare potetoppskrifter! Ina er en kjempestor inspirasjon for meg, og det er også min kjære Mia Frogner, som har gitt ut kokebok med potetpizza oppskrift i.

Så her er min variant, og om den ikke frister helt: sjekk ut potetarkivene til de to nevnte damene. Jeg lover at du finner noe som frister (såfremt du ikke hater poteter da):

Mat på bordet

Green Bonanza

Potetpizza med pesto

Rett hovedrett
Kjøkken italiensk
Tema pizza
Forberedelser 20 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Heving 1 hour
Totalt tidsbruk 1 hour 40 minutes
Antall 4 porsjoner

Ingredienser

Pizzadeig (NB du kan lage andre typer deig - bruk din favoritt til fire porsjoner)

  • 3 dl vann
  • 1 ss tørrgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 7 dl hvetemel pluss ekstra til utbaking

Hvit saus

  • 2 ss vegansk margarin
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts malt muskat
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl usøtet plantemelk
  • 50 g revet vegansk ost cheddar- og/eller mozzarella-varianter (kan erstattes av næringsgjær)

Topping

  • 200 g potet
  • 2 stilker rosmarin

Pesto

  • 8 stilker basilikum blader, stilker, alt sammen
  • 2 ss rista pinjekjerner
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss næringsgjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • eventuelt litt salt

Framgangsmåte

Pizzadeig

  • Varm opp vannet til ca. 30 grader. Ha det i en bolle, rør inn tørrgjøren. Ha deretter i resten av ingrediensene og elt det sammen til en jevn og smidig deig. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i ca. én time. Gjør klar saus, toppinger og pesto mens du venter.

Hvit saus

  • Smelt margarinen i en liten gryte. Rør inn hvetemel, muskat og salt. Visp godt mens du sper med melk til du får en tykk, jevn saus. Rør deretter inn ost og ta gryten av varmen.

Topping og utbaking

  • Skjær potetene i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel om du har. Riv de lange bladene av rosmarinstilkene, vi skal kun bruke dem ("bladene" altså).
  • Kle et stekebrett med bakepapir. Kjevle ut pizzadeigen tynt og ha den over på stekebrettet. Har du for mye deig er det lov å lage to mindre pizzaer. Smør på den hvite sausen, topp med poteter og rosmarin.

Pesto

  • Ha alle ingrediensene utenom salt i en foodprocessor eller blender, og kjør til du har en jevn pesto. Smak eventuelt til med litt salt til slutt.

Steking

  • Forvarm stekeovnen til 250 grader. Ha i pizzaen og stek den i 8-10 minutter. Topp den med pesto med en gang den kommer ut av ovnen, og server den rykende varm.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PIZZAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *