bananskallbacon

Bananskallbacon

Seriøst… Bananskallbacon?

Dette er altså det snåleste… Men det funker overraskende bra!

Først litt bakgrunnshistorie:

Vi har alle blitt mye flinkere til å bruke opp de brune bananene, med nice cream, bananbrød og allslags annet godt. Men skallet? Det har en tendens til å havne i bosset. Men trenger det å være slik?

I vinter ble jeg tipset om å lage “pulled” bananskall til middagsretter, men jeg turde aldri ta sjansen. Men denne “bacon”-oppskriften dukker stadig opp i feeden min på Instagram, og nå måtte jeg bare prøve selv. Her snakker vi røkt, salt og sprøtt bacon som smaker niiiiice.

bananskallbacon

Framgangsmåten er ganske lik den når du lager tofubacon: marinering og steking. Det smaker ganske likt også, synes jeg. Litt banansmak blir det, men veldig lite. Pass bare på at du graver ut all innmaten fra bananskallene før bruk, hvis ikke blir bananpreget for stort. Og ja forresten – ikke kast fruktkjøttet hehe. Her er oppskrifter du kan bruke dét på (eller du kan spise det som det er).

NB. Jeg bruker konsekvent økologiske bananer her. Ser ikke for meg at bananskall med sprøytemidler på er noe bra å spise.

Bananskallbacon

Knasende vegansk "bacon" med smak av røyk og salt.
Rett tilbehør
Tema bacon
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 10 minutes
Marinering 2 hours
Totalt tidsbruk 2 hours 20 minutes

Ingredienser

  • 3 bananer trenger bare skallet - se kommentar under
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sirup
  • 1 ts liquid smoke
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • olje til steking

Framgangsmåte

  • Vask bananene.
  • Riv av bananskallet (2-3 strimler per banan er bra), spar på fruktkjøttet og riv ut innmaten på baksiden av skallene.
  • Rør sammen soyasaus, sirup, liquid smoke, hvitløkspulver, løkpulver og røkt paprikapulver til marinade. Ha i bananskallene og sett i kjøleskapet et par timer.
  • Stek bananskallene på hver side, her kan du styre selv hvor sprø du vil ha dem. Jeg foretrekker dem nesten brent.
  • Spis med en gang - enten som bacon i en rett, eller som snacks.

Kommentarer

Jo brunere banan, jo søtere "bacon". Jeg bruker økologiske bananer til denne oppskriften, for mistenker at skall fullt av sprøytemidler ikke er bra for oss.
bananskallbacon
Kjenner du igjen fasongen?

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BANAN. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

1 Comment

  1. dette skal jeg prøve! Stekes i en panne? Lurer på om det går i ovnen eller dehydrator?
    Takk uansett!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *