

Bananskallbacon
Seriøst… Bananskallbacon?
Dette er altså det snåleste… Men det funker overraskende bra!
Først litt bakgrunnshistorie:
Vi har alle blitt mye flinkere til å bruke opp de brune bananene, med nice cream, bananbrød og allslags annet godt. Men skallet? Det har en tendens til å havne i bosset. Men trenger det å være slik?
I vinter ble jeg tipset om å lage “pulled” bananskall til middagsretter, men jeg turde aldri ta sjansen. Men denne “bacon”-oppskriften dukker stadig opp i feeden min på Instagram, og nå måtte jeg bare prøve selv. Her snakker vi røkt, salt og sprøtt bacon som smaker niiiiice.

Framgangsmåten er ganske lik den når du lager tofubacon: marinering og steking. Det smaker ganske likt også, synes jeg. Litt banansmak blir det, men veldig lite. Pass bare på at du graver ut all innmaten fra bananskallene før bruk, hvis ikke blir bananpreget for stort. Og ja forresten – ikke kast fruktkjøttet hehe. Her er oppskrifter du kan bruke dét på (eller du kan spise det som det er).
NB. Jeg bruker konsekvent økologiske bananer her. Ser ikke for meg at bananskall med sprøytemidler på er noe bra å spise.

Bananskallbacon
Ingredients
- 3 bananer trenger bare skallet - se kommentar under
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sirup
- 1 ts liquid smoke
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 0,5 ts røkt paprikapulver
- olje til steking
Instructions
- Vask bananene.
- Riv av bananskallet (2-3 strimler per banan er bra), spar på fruktkjøttet og riv ut innmaten på baksiden av skallene.
- Rør sammen soyasaus, sirup, liquid smoke, hvitløkspulver, løkpulver og røkt paprikapulver til marinade. Ha i bananskallene og sett i kjøleskapet et par timer.
- Stek bananskallene på hver side, her kan du styre selv hvor sprø du vil ha dem. Jeg foretrekker dem nesten brent.
- Spis med en gang - enten som bacon i en rett, eller som snacks.
Notes

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BANAN.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook:
dette skal jeg prøve! Stekes i en panne? Lurer på om det går i ovnen eller dehydrator?
Takk uansett!