vegansk nachos

Vegansk nachos

Superdigg vegansk nachos med farse, “ost” og masse gode toppinger.


Av og til har jeg bare lyst på en skikkelig digg nachos – på “gamlemåten”, altså slik jeg laget den før jeg kuttet ut animalske produkter. Dette er en slik variant.

Jeg steker og krydrer vegansk farse istedenfor kjøttdeig, kjører på med revet vegansk ost istedenfor vanlig ost (triks: varier med litt ulike typer, og ikke ha for tykt lag), og lager en nydelig cashewkrem istedenfor rømme til å ha på toppen. Tortillachipsene og salsaen får være akkurat som før. Jeg er jo ikke helt spinnvill.

Vegansk nachos

Variasjonsmuligheter vegansk nachos

Elsker du ikke erstatningsprodukter? Du kan fint kjøre samme kryddermiksen på f.eks. stekte søtpotetterninger og/eller bønner som jeg bruker på farsen her – bare dropp soyasaus og sirup.

Istedenfor vegansk ost kan du lage din egen ostesaus, eller rett og slett bare droppe osten. Cashewkremen kan også has på før steking, det er digg.

Vegansk nachos

Rett hovedrett
Kjøkken meksikansk
Tema nachos
Forberedelser 20 minutes
Koke-/steketid 15 minutes
Totalt tidsbruk 35 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

Farse

  • 2 ss olje til steking
  • 100 g vegansk farse
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sirup

Cashewkrem

  • 2 dl cashewnøtter
  • 0,5 dl vann
  • 1 dl næringsgjær
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss sitronsaft

Salsa

  • 1 avokado
  • 5-6-7 småtomater eller 1 stor
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 stilker koriander

Montering

  • 1 jalapenño
  • 200 g vegansk ost til smelting gjerne 2-3 ulike typer
  • 150 g tortillachips

Framgangsmåte

Farse

  • Varm opp en stekepanne til medium til høy temperatur. Ha i olje, farse, spisskummen, chilipulver, koriander, røkt paprikapulver, hvitløkspulver og løkpulver. Stek til farsen begynner å få stekeskorpe. Rør sammen soyasaus og sirup, hell over, og ta platen av varmen.

Cashewkrem

  • Dersom du har tid blir det ekstra godt om nøttene får ligge i bløt i vann litt før bruk. I så fall heller du av vannet før neste steg.
  • Ha nøtter, 0,5 dl vann, næringsgjær, hvitløk, salt og sitronsaft i en blender, og kjør til du har en helt jevn krem. Spe eventuelt med litt mer vann om det blir for hardt.

Salsa

  • Skjær avokado og tomater i terninger, finhakk sjalottløk og hvitløk. Grovhakk koriander. Rør alt sammen.

Montering, steking og servering

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og finn fram en stor ildfast form. Skjær jalapeñoen i tynne skiver, og riv osten.
  • Ha tortillachipsene i formen. Fordel farsen over, deretter osten, og topp med jalapeñoen. Sett i ovnen og stek i 12-15 minutter.
  • Topp den nystekte nachosen med cashewkrem og salsaen, og nyt retten med en gang.
vegansk nachos

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ MEKSIKANSK MAT. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *