vegansk quesadilla

Vegansk quesadilla

Nydelig meksikansk rett der tortillaer fylles med bønner, mais, vegansk ost og godt krydra søtpotetterninger. 

Quesadilla er en lettvint og digg klassiker der vi legger fyll mellom to tortillaer, klapper dem flate og steker dem i panne eller grill. Siden de er såpass tynne krever de lite steketid, og det er kjekt når du er sulten.

De er superlette å variere, her er noen forslag:

  • du kan bruke maistortillaer eller hvetetortillaer
  • de kan stekes i tørr panne, eller med litt olje
  • de kan også stekes på grill
  • du kan til og med steke dem i ovn, pensle dem i så fall med olje på toppen og pass godt på at de ikke brenner seg
  • som fyll kan du bruke omtrent alt du liker, en det er lurt å ha noe som holder dem litt sammen. Her har jeg brukt vegansk ost som smelter + stekt søpotet som blir litt most når jeg klemmer quesadillaen sammen. Et annet tips er å smøre på guacamole og/eller ostesaus, det fungerer nesten som lim.

Og tilbehør? Joda, du kan kjøre det opp til en stor middag med ris, salat og noen gode dipper – eller kun velge dippene, for en litt mindre variant.

Quesadillas med søpotet og svarte bønner

Rett hovedrett
Kjøkken meksikansk
Tema quesadilla
Forberedelser 15 minutes
Koke-/steketid 15 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 4 dl svarte bønner (hermetiske. Eventuelt 2 dl tørka bønner)
  • 200 g søtpotet
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 liten boks mais
  • 2,5 dl revet vegansk ost som passer til smelting
  • 4 store hvetetortillaer (eller 8 mindre)
  • guacamole og/eller tomatsalsa til servering

Framgangsmåte

  • Bruker du hermetiske bønner, holder det å helle av laken og å skylle dem i litt kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges og kokes før bruk. Ha dem i en stor bolle.
  • Skrell søtpoteten og skjær den i ganske små terninger. Lengder på 0,5 cm er fint.
  • Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en panne. Ha i søtpotetterninger, salt, spisskummen, røkt paprika og chilipulver, og stek til du lett kan stikke en gaffel gjennom en terning. Ha søtetterningene over i bollen med bønnene. Spar stekepannen til du skal steke quesadillaene - det gjør ingenting om det er litt olje igjen i den.
  • Ha mais og ost i samme bolle, og vend alt godt sammen,
  • Fordel godt med blandingen på en hvetetortilla. Blandingen skal dekke hele tortillaen, men ikke ligge i "flere lag" liksom. Legg en annen tortilla oppå og press ned. Gjenta på flere tortillaer til du har brukt opp massen.
  • Ha pannen tilbake på varmen, skru denne gangen temperaturen til medium. Stek en og en quesadilla på begge sider til de er gylne, og osten inni begynner å smelte.
  • Skjær i "pizzastykker" og server dem rykende varme, gjerne sammen med guacamole og/eller tomatsalsa.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA MEXICO. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *