Vegansk ukemeny: uke 40, 2021

Høsten er her, og med den kommer en av mine favoritt-oppskriftskategorier: høstmat.

I denne ukens meny kombinerer jeg varmende og mettende oppskrifter som passer perfekt spist inne mens regnet dundrer på vinduet, med råvarer som vi har mye av her i Norge på denne tiden av året.

Oppskrifter

Mandag: fransk løksuppe

Smakrik høstsuppe med få ingredienser og masse, masse god smak.

vegansk fransk løksuppe

Tirsdag: pasta med soppragu

Dette er rett og slett en vanvittig smakfull pastarett med masse umami. Den minner en del om bolognese, og det er jo ikke feil.

pasta med soppragu

Onsdag: hummustallerken med ovnsbakt aubergine

Nydelig marokkanskinspirert rett med hummus, aubergine, couscous, dadler, cashewnøtter og koriander.

Hummustallerken med couscous

Torsdag: italiensk kikertgryte

Dette er en skikkelig varmende og smaksrik rett, der du kan bruke det aller, aller, aller meste av ingredienser. Supert for deg som har kjøkkenhage og ikke kan planlegge helt hva som er klart når, men også for deg som har en grønnsaksskuff fullt av diverse smått og halvgammelt som må brukes opp.

Italiensk kikertgryte

Fredag: pulled jackfruit BBQ-sandwich

Vanvittig smaksrik og saftig jackfruit i burgerbrød. Perfekt når du egentlig har lyst på grillmat, men det er høst og upraktisk å grille.

Pulled jackfruit sandwich oppskriftsbilde

Lørdag: vegansk pølsegrateng

Nydelig pastagrateng med pølser, tomatsaus og ostesaus – helt plantebasert.

Søndag: bakt potet med kremet kantarellsaus

Herlig bakt potet med tykk kantarellsaus, tyttebærsyltetøy og timian.

Bakt potet med kantareller

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *