

Plommekompott
Nydelig tradisjonsdessert som vi styler opp ned litt kanel, vanilje og stjerneanis. Ekstra god blir plommekompotten med vaniljeis!
Jump to Recipe
I min familie er kompott synonymt med hyttedessert. Og da gjerne posene med kirsebærkompott som aldri går ut av mote, der innholdet smaker veldig godt til å komme fra nettopp pose. Føler meg 100 år gammel når jeg kjøper dem, men det er også helt greit.

En gang i året, når det er massevis av plommer å få tak i, lager jeg heller kompotten selv. Med plommer da, og gjerne med litt mer smak enn bare sukker. Resultatet føles egentlig ikke noe mer moderne ut, bare enda litt bedre. Skikkelig luksus, for å være ærlig.
Plommekompott er godt med både melk og fløte i, når jeg vil være ekstra stilig (og, for å være ærlig, få et bedre bilde til bloggen), topper jeg den med en kule vaniljeis.

PS. har du mer lyst på plommegrøt? Ha i litt mer vann, dropp krydderne, og hell i litt potetmel vispet ut i vann under koking. Blir veldig godt det og.

Plommekompott
Ingredients
- 900 g plommer
- 175 g sukker
- 2 dl vann
- 1 vaniljestang
- 1 kanelstang
- 2 stjerneanis
- eventuelt 1 ss maisstivelse rørt ut i 2 ss vann
- plantebasert is, melk eller fløte til servering
Instructions
- Fjern steinene fra plommene. Kok opp vann og sukker i en gryte. Snitt vaniljestangen på langs, grav ut litt innmat og ha både innmat og stang oppi gryta. Ha også i kanelstang og stjerneanis.
- Når det koker har du i plommene (altså uten steinene). La det koke opp, og deretter kompotten koke til plommene er myke og begynner å løse seg opp litt. Fjern vaniljestang, kanelstang og stjerneanis.
- Vil du ha en tykkere kompott kan du røre sammen maisstivelse og vann og helle i. La det koke bitte litt til, så tykner kompotten.
- Server plommekompott lun eller kald, gjerne sammen med vaniljeis, melk eller fløte.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED PLOMMER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: