smuldrepai med plomme

Minismuldrepai med plomme

Nydelig plommepai med smak av peanøtt og kanel. 

Dette er en lettvint og kjempegod dessert som passer utmerket når det er to personer rundt middagsbordet. Eventuelt om du vil lage noe skikkelig godt til deg selv, og har lyst å forsyne deg flere ganger. Det er noe helt spesielt med varme plommer, synes jeg. De blir så myke og søte og skikkelig gode, rett og slett. Perfekt med en knasete topping og gjerne litt kald is til.

minismuldrepai med jordbæris

Tips: Er ikke plommer i sesong, kan du helt fint ha i både epler og pærer istedenfor. Eventuelt jordbær og rabarbra i kombinasjon. Eller hva med noen desiliter frosne bær? Det meste blir godt i minismuldrepai – og strengt tatt også i stor smuldrepai.

Minismuldrepai

Dette er en lettvint og kjempegod dessert som passer utmerket når det er to personer rundt middagsbordet. Minismuldrepai er enkelt og kjapt å lage.
Rett dessert
Tema plommer, smuldrepai
Forberedelser 5 minutes
Koke-/steketid 15 minutes
Totalt tidsbruk 20 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 6 plommer
  • 0,5 dl sirup
  • 1 ss peanøttsmør
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts vanilje
  • 1,5 dl havregryn
  • eventuelt litt is eller pisket krem til servering

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader og finn fram en liten ildfast form (ca. 10*20 cm er fint).
  • Skjær plommene i terninger, fjern steinene. Ha over i formen.
  • Rør sammen sirup og peanøttsmør. Ha i hvetemel, kanel, vanilje og havregryn til en smuldrete masse. Bruk fingrene og smuldre den over plommene.
  • Sett i ovnen og stek i ca. 15 minutter - til smuldrepaien begynner å få gylne topper.
  • Servér smuldrepaien varm, lun eller kald - gjerne med litt is eller pisket krem til.
minismuldrepai med is

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED PLOMMER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *