plommechutney oppskrift

Plommechutney

Dette er en knallgod saus som passer perfekt til omtrent alt av indisk mat. 

Har du mye plommer i hagen? Da har jeg ett budskap til deg: plukk i vei, kok chutney, ha i sterile glass og kos deg med indisk mat i lang tid framover!

Du trenger å investere litt tid i tilberedelsen, men får virkelig noe å glede deg med lenge. Dersom du lager mye, i alle fall. Oppskriften kan både dobles, tredobles og firedobles, bare beregn litt mer tid og kanskje en større gryte.

For å kunne oppbevare chutneyen over lang tid trenger du det som vi så fint kaller for steriliserte glass. Det vil si helt rene glass. Mange koker dem før bruk (som når vi lager syltetøy), jeg pleier å kjøre dem en runde i oppvaskmaskinen. Vet ikke om det blir godkjent av de største konserveringsnerdene, men det har funket fint for meg i flere år nå. Eplechutneyen jeg laget til Sykt billig i august 2020 holder seg helt fint over et år etterpå, for å si det sånn.

Er ikke plommer i sesong? Hvorfor ikke prøve deg på en av disse chutneyene istedenfor? 

Plommechutney

Nydelig dipp som passer supert til indisk mat.
Rett saus
Kjøkken indisk
Tema chutney, plommer
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 45 minutes
Antall 1 stort glass

Ingredienser

  • 600 g plommer
  • 1 løk
  • 1 rød chili eventuelt 1 ts chiliflak
  • 2 dl sukker
  • 0,5 dl eplesidereddik
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ts salt
  • 1 kanelstang
  • 1 dl rosiner

Framgangsmåte

  • Fjern stein og harde stilker fra plommene, og skjær dem i litt mindre biter. Grovhakk løk, finhakk chili.
  • Ha alle ingrediensene i en gryte. La det koke opp. Skru ned varmen litt, ha på lokk, og la chutneyen småkoke til i ca. 45 minutter, til den har tyknet godt. Rør i blant for å være sikker på at den ikke brenner seg.
  • Ha over i en skål om du skal servere den med en gang, eller ha på sterile glass dersom du skal oppbevare den over tid. Plommechutney smaker enormt godt til indisk mat.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED PLOMMER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

2 Comments

  1. Vil bare tilføye at jeg pleier å fryse mine chutneyer i små glass, da er det evig nok med rene glass og jeg slipper å bekymre meg for mugg osv.

    1. Mari Hult

      Så lurt!! Takk for tips 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *