Bakt potet med kantareller

Bakt potet med kremet kantarellsaus

Dette er en av de oppskriftene som dukker opp i hodet mitt, og som får meg til å tenke “joda, du er egentlig ganske smart”. Eventuelt “still got it”.

Altså – jeg elsker kremet kantarellsaus. Kremet kantarellsuppe. Og kremet kantarellgryte. Og absolutt alle andre kombinasjoner av kantarell og fløte jeg noensinne har smakt.

I tillegg er det jo alltid godt med potetstappe til (ok kanskje ikke til suppe, men likevel). Og der potetstappe er godt – blir ofte bakt potet enda bedre. Baking er ikke bare min favorittmåte å tilberede potet på, det er også eksempelet jeg alltid tar fram når jeg skal snakke om at vi må gjøre andre ting enn å bare koke grønnsakene våre. Bakt potet > kokt potet any day, spør du meg.

Så for å komme til poenget: selvfølgelig er kremet kantarellsaus kjempegodt med bakt potet! Her koker vi sausen slik at den blir ganske tykk, slik at den legger seg godt på toppen av poteten, og sakte men sikkert trekker nedover i poteten mens vi spiser.

På toppen har jeg litt tyttebærsyltetøy og timian, for det er jo så godt til potetstappe og soppsaus.

Bakt potet med kantareller

Bakt potet med kantarellsaus

Prep Time 10 mins
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 10 mins
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

 • 2 bakepoteter
 • 200 g kantarell
 • 1 sjalottløk
 • 1 hvitløksfedd
 • 4 stilker timian
 • olje til steking
 • salt
 • 1 ss hasselnøttsmør eller annet nøttesmør
 • 2,5 dl plantefløte (usøtet)
 • 2 ts tyttebærsyltetøy eller rørte tyttebær (kan sløyfes)

Instructions
 

 • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Bruk en gaffel og lag masse prikker i potetene. Jeg pleier legge dem direkte på rist i ovnen. Noen foretrekker å pakke dem inn i aluminiumsfolie før steking, dette synes jeg ikke er vits i (pluss jeg synes det er greit å minimere avfallet hjemme). Potene får tykt og godt skall som helt fint bevarer fuktigheten inni. Potetene skal stå i ovnen i ca. en time, og etter en halvtime er det greit å begynne med sausen.
 • Børst jord av soppen, og riv den i litt mindre biter. Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk, og riv bladene av timianen. Legg gjerne en stilk timian til sides for å bruke på toppen.
 • Varm opp olje til høy temperatur i en stekepanne. Ha i kantarell og stek til den begynner å bli (enda mer) gyllen). Skru temperaturen ned litt, krydre med salt, ha eventuelt i litt mer olje, og tilsett løk, hvitløk og timian.
 • La det surre i noen minutter. Tilsett deretter nøttesmør og hell på fløte. Rør sammen og la det koke i ca. fem minutter. Smak eventuelt til med litt mer salt samt pepper, og skru temperaturen ned til laveste nivå mens du venter på at potetene skal bli klare.
 • Potetene er ferdige når du kan stikke en spiss kniv gjennom den. Skjær et snitt i toppen av dem og klem på midten slik at de åpner seg. Ha på kantarellsaus, topp med tyttebær og timian og servér retten rykende varm.
Keyword bakt potet, kantareller

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED KANTARELLER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating