veganske gulrotfries

Gulrotfries

Herlig snack med karrismak, passer både som smårett eller tilbehør til indisk mat. 

Okei, disse kan sikker kalles “stekte gulrotstaver”, men jeg synes fries klinger så godt. Selv om det ikke er et norsk ord.

Uansett. Gulrot er en råvare jeg stadig har i kjøleskapet, og jeg mistenker at det gjelder ganske mange. Er så lett å kjøpe med seg en bunt (eller en First Price-pose – de som ikke er pene nok til å havne i de vanlige posene, vet du, men som smaker like godt). En kollega av meg fortalte at hun abonnerte på en matkasse, som hun egentlig var veldig fornøyd med, men hver uke satt de igjen med masse gulrøtter i kjøleskapet. Dette tok jeg som et hint, eller egentlig en utfordring, til å lage mer oppskrifter med gulrøtter på bloggen.

Og gulrøtter? De krysser de fleste boksene mine altså! Gulrøttene i norske butikker er stort sett dyrka i Norge, de er ikke noe dyre, og er fulle av gode næringsstoffer. I år går jeg også for gulrøtter i kjøkkenhagen min, og foreløpig ser det skikkelig lovende ut. I tillegg til alt dette fine så er de skikkelig gode på smak, og kan brukes til masse godt. Blant annet som fries. 

Disse friesene serverer jeg som en smårett med en enkel hvitløksdressing, men de funker også glimrende som tilbehør til indisk mat

veganske gulrotfries

Gulrotfries med karri

Herlige, stekte, krydra gulrotstaver er herlig tilbehør til indisk mat, eller de kan serveres som snacks med en god dipp til.
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course snack
Cuisine indisk

Ingredients
  

 • 8-10 gulrøtter (jeg har brukt ganske små her, bruker du større trenger du 5-6 stk.)
 • 1 ss olje
 • 1 ts karripulver
 • 1 ts hvitlølkspulver
 • 1 ts chilisalt (eventuelt vanlig salt + litt chilipulver)
 • 2 stilker koriander

Yoghurtdressing

 • 1 hvitløksfedd
 • 1 dl vegansk yoghurt naturell
 • salt
 • pepper

Instructions
 

 • Forvarm stekeovnen til 220 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
 • Vask (eller skrell) gulrøttene, tørk dem godt, og skjær dem i staver som er cirka like lange og tykke. Ha dem deretter i en bolle, og ha i olje, karripulver, hvitløkspulver og salt. Vend alt godt sammen, fordel deretter stavene ut over stekebrettet.
 • Bak i ovnen i 18-20 minutter. Steketiden kan variere litt både med tanke på ovnsstyrke og hvor tynt du skar opp gulrøttene, så følg med slik at de ikke brenner seg. Servér dem rykende varme, f.eks, med youghurtdressing (oppskrift under).

Yoghurtdressing

 • Riv eller finhakk hvitløk. Rør den inn i yoghurten, smak til med salt og pepper.
Keyword fries

FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRIES FINNER DU HER. 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram: 

Facebook
Instagram

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating