Mild tomatsuppe a la Linda Stuhaug_oppskrift

Mild tomatsuppe à la Linda Stuhaug

Linda Stuhaug er en av mine absolutte favoritter i matbloggerverden. Hun formidler usnobbete og enkel mat, der alt handler om matglede og livsglede, og det er så herlig. I tillegg fronter hun kampen mot matsvinn. Nærmest konstant viser hun hva hun lager av restemat og datovarer. Som om ikke alt dette er nok: hun er også veldig glad i turer og friluftsliv, og er en stor inspirasjon til å komme seg ut på tur. Ikke verst! Legg til at hun er snill, hyggelig og morsom, så er det ikke vanskelig å forstå hvorfor jeg liker henne så godt.

Bloggen og bøkene hennes er ikke vegetariske, men hun har haugevis med oppskrifter som passer både veganere og vegetarianere. I tillegg har hun mange som lett kan “veganiseres”.

Denne suppen er i siste kategorien. Den er skikkelig enkel, smaker godt, og har blitt hyppig servert som hjemmekontorlunsj hos meg i år. Er det bare meg som skal spise, lager jeg to porsjoner, spiser én med en gang og sparer resten til neste dag.

Her er min veganiserte variant, men sjekk gjerne ut bloggen til Linda for mer inspirasjon!

Mild tomatsuppe à la Linda Stuhaug

En herlig, kremet tomatsuppe som slår an både hos barn og voksne.
Rett hovedrett
Tema suppe
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Totalt tidsbruk 30 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 1 sjalottløk eller en halv vanlig løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 gulrøtter
  • olje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 4 dl knuste tomater (ca. 1 boks/kartong)
  • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver/-terning
  • 1,5 dl vegansk matfløte eventuelt kokosmelk
  • salt og pepper
  • 2 stilker oregano
  • eventuelt makaroni og andre godsaker til servering

Framgangsmåte

  • Grovhakk løk og hvitløk. Vask eller skrell gulrøttene og grovriv dem.
  • Varm opp litt olje til medium temperatur i en gryte. Ha først i sjalottløk og hvitløk, og la det steke i noen minutter slik at løken blir blank. Tilsett deretter gulrøtter, og stek i noen minutter til.
  • Rør inn tomatpuré, og hell på knuste tomater og vann med buljongpulver. Kok i cirka 10 minutter. Har du tid kan suppen godt småkoke litt lenger, og har du det travelt kan du gå videre etter 5 minutter. Men lengre koketid gir bedre smak.
  • Kjør suppen jevn med stavmikser eller i en foodprocessor. Pass på så du ikke brenner deg. Rør inn matfløten, og smak til med salt og pepper.
  • Servér suppen som den er, gjerne med litt oregano og makaroni på toppen. Vegansk rømme og/eller revet ost i er også godt. Brødkrutonger er heller ikke feil.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SUPPER

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *