pasta med soppragu

Pasta med soppragu

Dette er rett og slett en vanvittig smakfull pastarett med masse umami. Den minner en del om bolognese, og det er jo ikke feil.

pasta med soppragu

For å få fram all den gode smaken bruker jeg flere triks triks – her snakker vi umamirike råvarer som typer sopp, soltørka tomat, næringsgjær og balsamicoeddik, i tillegg bruker jeg stekeovnen for å få mest mulig ut av soppen og mandlene.

Det eneste negative her, er at det kan virke litt voldsomt når du ser ingredienslisten. Men bli ikke skremt. Det er nemlig få prosesser her, og halvparten av ingrediensene skal ikke noe stort mer enn å kjøres i foodprocessor. Sannsynligvis har du digg middag på bordet etter en liten halvtime.

pasta med soppragu

Jeg har brukt tagliatelle som pasta her, den finnes uten egg i tørka form hos billigmerkene. De dyrere merkene har ofte egg i. Du kan fint bruke spagetti eller annen pasta også, jeg bare liker å ha en viss overflate på den slik at soppraguen får mye plass til å klistre seg inntil.

Pasta med soppragu

Rett hovedrett
Kjøkken italiensk
Tema pasta
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Totalt tidsbruk 30 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • litt olje
  • 100 g østerssopp
  • 100 g shiitakesopp
  • 100 g mandler
  • salt
  • 200 g tagliatelle eller annen pasta
  • 100 g soltørka tomat i olje
  • 4-5 stilker basilikum + litt ekstra til å ha på toppen
  • 3 ss næringsgjær
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss balsamicoeddik

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Gni litt olje inn på den ene halvdelen av papiret.
  • Riv soppen i litt mindre biter, og ha ut over den olja delen av stekebrettet. Krydre med litt salt. Ha mandlene på den andre delen. Sett i ovnen og stek i 4-5 minutter, pass på at mandlene ikke blir brente.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Ha sopp, mandler, soltørka tomat, basilikum, næringsgjær, hvitløk og balsamicoeddik i en foodprocessor, bruk "pulse"-funksjonaliteten og kjør til du har en grov ragu. Pass på at det ikke blir for finhakka, her synes jeg at litt for store biter er bedre enn litt for små.
  • Sil vannet av pastaen, ha gryten med pasta tilbake på platen, og vend inn raguen. Topp med et par ekstra blader basilikum, og retten er klar til servéring.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *