Vegansk bananbrød

Bananbrød med hasselnøtter

Saftig, søt og åååå så god kake og brød-hybrid.

Bananbrød er kanskje vanligst å lage med valnøtter i (og rosiner! Og sjokoladebiter!), men av og til kjøper du feil, og gidder ikke dra tilbake til butikken selv om den er 200 meter unna. Da er det greit å vite at brødet, som strengt tatt også er en kake, blir like godt med hasselnøtter i!

Bananbrødet er enklest å skjære i når det er avkjølt.

Dette er en skikkelig saftig variant, med kjempegod smak av banan, appelsin, kanel og ingefær. Siden vi er i hybrid-land med hele brød vs kake-tematikken, er det lov å servere bananbrød på så mange måter, og det smaker godt med mye forskjellig til. Topp det for eksempel med frukt, bær eller sirup, eller server det sammen med yoghurt, pisket krem eller is.

Bananbrødet smaker godt varmt, lunt og kaldt, det er best den dagen det blir laget, men er også overraskende godt etter en tur i brødristeren dagen etterpå. Topp med vegansk margarin og kanskje litt syltetøy, og du har en sjelden digg frokost…

Bananbrød kan serveres med så mye godt, for eksempel syltetøy og sirup.

Bananbrød med hasselnøtter

Rett bakst
Tema bananbrød
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 40 minutes
Antall 1 bananbrød

Ingredienser

  • 1 appelsin
  • 2 dl hasselnøtter
  • 3 godt modne bananer
  • 150 g brunt sukker
  • 1 dl nøytral olje gjerne kokosolje, om du har
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 0,5 ts salt
  • 180 g hvetemel

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle en brødform med bakepapir. Jeg har brukt en på ca. 8*25 cm her, men det er litt slingringsmonn (vi justerer bare steketiden).
  • Vask appelsinen og finriv det øverste skallet (det oransje laget). Press ut saften. Grovhakk nøttene. Ha innmaten av bananene i en bolle, og mos dem godt sammen.
  • Ha appelsinskall, appelsinsaft, sukker, olje, bakepulver, natron, kanel, ingefær og salt i bollen med bananene, og rør det godt sammen. Her kan du godt jobbe på litt slik at alt blir skikkelig godt fordelt.
  • Ha i hvetemelet, og jobb det raskt inn i resten. Her er det viktig å ikke røre for lenge, litt klumper er ikke så farlig. Vend inn nøttene til slutt.
  • Hell røren over i formen, og stek i 35-40 minutter. Bruk trepinnetesten for å sjekke om kaken er ferdig. Bananbrødet smaker godt både varmt, lunt og kaldt, men det er lettere å skjære i om det får kjøle seg ned litt.
Bananbrød med bananskiver og syltetøy på toppen.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BANAN. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *