Cosori Airfryer

Lag digg mat nesten uten olje

Reklame for Cosori

Endelig var det min tur til å prøve airfryer! Jeg er kanskje en smule late to the party her, men bedre sent enn aldri. Nå forstår jeg virkelig hvorfor folk er så gira på airfrying. I dette blogginnlegget skal jeg prøve å forklare alt du trenger å vite om å lage mat i airfryeren.

Konseptet er enkelt (?), stek ulike matretter med luft istedenfor olje, eventuelt med bare litt olje. Inne i maskinen roterer varm luft raskt rundt, slik at du får mat som er saftig inni, og med en sprø stekeoverflate.

Cosori Airfryer
Cosori Airfryer: leverer sprøstekte potetbåter på 25 minutter.

Airfryer passer helt supert til typiske friterte retter som pommes frites, jalapeño poppers og løkringer, men jeg ser også folk bruke det fra alt til tofu og pizza til desserter og kaker.

Mesterverk-maskinen jeg har fått meg er en Cosori Premium Airfryer, som har fått flere gode tilbakemeldinger fra andre. F.eks. slo den til med best i test nå i 2021 av Tekguide.no sin airfryer-test, og fikk terningkast 6. Den har også fått Reddot Design Award for beste airfryer-design, Amazon har kåret den til deres anbefalte modell og den får også svært god omtale av Forbes.

Best av alt likte jeg at den kom med brukermanual og oppskriftsbok, samt en haug forhåndsinnstilte programmer, slik at det var superlett å komme i gang.

Lyst å prøve selv? Sjekk ut de ulike airfryerene til Cosori her 

Cosori Airfryer
Cosori Airfryer: pen på kjøkkenbenken og effektiv i matlagingen.

Spørsmål og svar om å bruke airfryer

Hvordan virker en airfryer?

En airfryer kan brukes der du ellers ville ovnsbakt, fritert eller grillet mat. Den leverer sprøstekte mat ved å bruke lite eller ingen olje, men du får likevel et saftig resultat under den sprø skorpen. Airfryeren virker ganske likt en varmluftsovn, der varm luft sirkulerer og steker maten fra alle sider. Men airfryeren er ganske liten og kompakt, slik at luften beveger seg kjappere rundt maten. Derfor blir den ferdig fortere i airfryeren.

Er det godt uten olje da?

Ja! Faktisk! Jeg skal innrømme at jeg var skeptisk selv, og jeg er jo alvorlig bekymret for folk som f.eks. insisterer på å steke mat i vann istedenfor olje. Men her er teknologien så smart at det faktisk funker.

Cosori Airfryer
Cosori airfryer: Fritert mat, nesten uten olje!

Hva kan jeg lage i en airfryer?

Det vanligste er mat som typisk ville blitt fritert, som pommes frites, jalapeño poppers, løkringer, blomkålvinger, søtpotetfries,  taquitos, vårruller, falafel etc. I tillegg kan du bruke ulikt tilbehør og lage både pizza, kaker og ulik bakst – her er det mest kreativiteten som setter grenser.

Hvordan bruker jeg en airfryer?

Nå har jeg bare brukt én selv, nemlig Cosori Premium Airfryer, men jeg antar de er ganske like. Slik funker det:

  1. Varm opp maskinen
  2. Ha det du skal steke i skuffen – enten rett på eller på rist, folie eller i en form.
  3. Still inn temperatur og tid, og eventuelt om du skal ha en pause halvveis i steketiden for å riste på skuffen (perfekt når du steker fries).
  4. Spis og kos deg

Hvilken airfryer passer for meg?

Her er noen varianter fra Cosori, jeg anbefaler å sjekke hver enkelt for å se hva som passer best til ditt behov. Jeg elsker min variant, i alle fall!

Cosori Original Airfryer

Cosori Premium Airfryer

Cosori Premium Smart Airfryer 

 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *