Italiensk kikertgryte

Italiensk kikertgryte

Hva gjør du hvis du skal lage minestronesuppe med grønnsaker fra hagen – men har cravings på potetstappe og ikke egentlig på suppe? Smeller til med en gryterett, såklart!

Dette er en skikkelig varmende og smaksrik rett, der du kan bruke det aller, aller, aller meste av ingredienser. Supert for deg som har kjøkkenhage og ikke kan planlegge helt hva som er klart når, men også for deg som har en grønnsaksskuff fullt av diverse smått og halvgammelt som må brukes opp.

Italiensk kikertgryte

Variasjonsmuligheter kikertgryte

Synes du det er vanskelig å improvisere? Her er noen forslag til hvordan du kan tilpasse denne retten til hva du har. Gjøre den til din egen, som de sier i Idol.

  • Har du ikke kikerter? Bruk en annen proteinkilde istedenfor. Både bønner og erter er helt supert å ha i her.
  • Gulrot kan erstattes av alle andre typer rotvekster, f.eks. sellerirot, søtpotet og rødbete.
  • Squash kan erstattes av andre grønnsaker som trekker til seg litt væske, som for eksempel gresskar og paprika.
  • Grønnkål og svartkål kan erstattes av alle andre typer kål, eller spinat.
  • Småtomater kan erstattes av store tomater, eller av hermetiske knuste tomater.
  • Potetstappen kan erstattes av ris eller polenta, eventuelt kan du koke småpasta med i gryten (f.eks. makaroni. Blir ikke så bra med spagetti eller tagliatelle vil jeg tro)
  • Alle typer løk er godt i.
  • Chili kan erstattes av chilipulver eller chiliflak.
  • Timian og basilikum kan erstattes av orgeano, bladpersille og/eller rosmarin, og du kan velge selv om du bruker friske eller tørka urter.

Italiensk kikertgryte

Nydelig og varmende gryterett som omtrent kan varieres i det uendelige.
Rett hovedrett
Kjøkken italiensk
Tema gryterett
Forberedelser 20 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 2 dl kikerter enten hermetiske, eller 1 dl tørka som du bløtlegger og koker på forhånd
  • 0,5 squash
  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 1 gulrot
  • 100 g grønnkål og/eller svartkål
  • 6-8 småtomater
  • 2 stilker timian
  • 4 stilker basilikum
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 2 laurbærblad
  • potetstappe til servering

Framgangsmåte

  • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
  • Skjær squash i skiver. Grovhakk løk, finhakk hvitløk og chili. Vask eller skrell gulroten og skjær den i mindre biter. Riv eller skjær kålen i biter på 3-4 cm. Del tomatene i 4, finhakk timian og basilikum.
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha først i gulrot, løk, hvitløk og chili, og la det surre i et par minutter.
  • Tilsett squash, timian, tomater og tomatpuré, rør rundt og la det surre i noen minutter til. Ha deretter i kikerter, vann med buljongpulver samt laurbærblader, og la det koke opp.
  • Lag potetstappe mens gryten småkoker. Litt før det er ferdig, rører du inn kål. Smak eventuelt til med salt.
  • Fisk ut laurbærbladene, og servér kikertgryten rykende varm sammen med potetstappe. Topp med basilikum.
Italiensk kikertgryte

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE GRYTERETTER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

2 Comments

    1. Mari Hult

      Takk!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *