vegansk kremet potetsalat

Kremet potetsalat

Potetsalat må være verdens beste restemat! Har du kokte – eller stekte eller bakte – poteter til overs fra gårsdagens middag? Skjær dem i biter, smell sammen en cashewkrem, og så ja, mangler du bare grillmaten.

“Hei Jim, vi har rester å spise opp så vi er NØDT til å grille i dag.”

vegansk kremet potetsalat

Kremet potetsalat

Helt nydelig potetsalat som passer glimrende med grillmat.
Prep Time 30 mins
Total Time 30 mins
Course grillmat, tilbehør
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl cashewnøtter urista og usalta
  • 500 g poteter
  • 0,5 dl vann
  • 1 ss kaldpresset raps- eller olivenolje
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 hvitløksfedd eller 1 kinesisk hvitløk
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Bløtlegg nøttene i godt med vann. Kok opp enda litt vann i en gryte. Vask potetene og skjær dem i terninger, kok dem deretter møre i gryta. Sil av vannet.
  • Sil også vannet av nøttene, og ha dem over i en foodprocessor. Tilsett 0,5 dl vann, olje, sennep, sirup, sitronsaft, hvitløk, salt og pepper. Kjør til du har en helt jevn krem. Du må nok stoppe maskinen et par ganger underveis, og dytte ned nøttebiter fra kantene.
  • Vend cashewkremen godt inn i de avkjølte potetene. Sett kaldt fram til servering.

Notes

Litt urter er godt i potetsalaten. Noen foretrekker dill, jeg holder en knapp på bladpersille.
Keyword potetsalat

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating