vegansk kremet potetsalat

Kremet potetsalat

Potetsalat må være verdens beste restemat! Har du kokte – eller stekte eller bakte – poteter til overs fra gårsdagens middag? Skjær dem i biter, smell sammen en cashewkrem, og så ja, mangler du bare grillmaten.

“Hei Jim, vi har rester å spise opp så vi er NØDT til å grille i dag.”

Kremet potetsalat

Helt nydelig potetsalat som passer glimrende med grillmat.
Rett grillmat, tilbehør
Tema potetsalat
Forberedelser 30 minutes
Totalt tidsbruk 30 minutes
Antall 4 porsjoner

Ingredienser

  • 2 dl cashewnøtter urista og usalta
  • 500 g poteter
  • 0,5 dl vann
  • 1 ss kaldpresset raps- eller olivenolje
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 hvitløksfedd eller 1 kinesisk hvitløk
  • salt
  • pepper

Framgangsmåte

  • Bløtlegg nøttene i godt med vann. Kok opp enda litt vann i en gryte. Vask potetene og skjær dem i terninger, kok dem deretter møre i gryta. Sil av vannet.
  • Sil også vannet av nøttene, og ha dem over i en foodprocessor. Tilsett 0,5 dl vann, olje, sennep, sirup, sitronsaft, hvitløk, salt og pepper. Kjør til du har en helt jevn krem. Du må nok stoppe maskinen et par ganger underveis, og dytte ned nøttebiter fra kantene.
  • Vend cashewkremen godt inn i de avkjølte potetene. Sett kaldt fram til servering.

Kommentarer

Litt urter er godt i potetsalaten. Noen foretrekker dill, jeg holder en knapp på bladpersille.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *