

Veggisburger til grillen
Av og til er det bare burger som gjelder på grillen. En fast og mektig burger i brød med vulgært mye aioli og litt salat.
Dette er en sånn burger.

Hemmeligheten bak konsistensen er å bruke moste linser, men å ha i grovhakka valnøtter og havregryn i tillegg. Da holder burgeren fasongen under grilling, og siden ingrediensene har ulik størrelse og fasong vil det komme inn litt luft, som gjør at den ikke blir for myk i midten.
Vil du være absolutt helt sikker på at ingenting går i oppløsning under grilling, kan du forsteke burgerne i ovnen i 10 minutter på 200 grader.

Linseburger
En stor, saftig og smaksrik vegetarburger med linser og nøtter.
Ingredients
- 1 boks (4 dl) linser eller 2 dl tørka som du koker seøv
- 1 ss grønnsaksbuljongpulver eller 1 terning
- 1 dl valnøtter
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- olje til steking
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- salt
- pepper
- 1-2 dl lettkokte havregryn
- burgerbrød, vegansk aioli, salat til servering
Instructions
- Sil laken av linsene, skyll dem i kaldt vann, ha i en bolle med buljongpulver og mos dem sammen med en stavmikser eller gaffel.
- Grovhakk nøtter og sjalottløk, finhakk hvitløk. Varm opp en stekepanne til medium temperatur. Ha først i nøttene og stek dem til det såvidt begynner å lukte litt ristet. Legg dem til side, ha deretter olje i pannen. Ha i sjalottløk, hvitløk, spisskummen og paprikapulver, og la det surre i noen minutter. Krydre med salt og pepper.
- Ha nøttene og løkblandingen over i bollen med linsene. Rør sammen til det er jevnt, spe deretter med 1 og 1 spiseskje havregryn til du har en deig du lett kan forme burgere av.
- Avkjøl blandingen fram til grilling. Form 2-3 burgere av den, og grill dem i 3-4 minutter på hver side.
- Server med burgerbrød, aioli og salat.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook:
Advert
Advert