

Vegansk ukemeny: uke 28, 2021
Og plutselig var vi midt i sommeren!
Jeg har hatt en kjempetravel start på juli med Gladmat-festivalen og masse samarbeid som måtte komme i mål før folk tok fri. Så travelt faktisk, at jeg glemte helt ut ukemenyen sist uke. Sånn kan det gå!
Men nå er den tilbake, og jeg synes alltid det er så kjekt å sette sammen de syv rettene. Jeg har et enormt stort oppskriftsarkiv, og ukemenyene lar meg dukke ned i dette og finne skatter jeg helt har glemt ut. Håper dere liker ukas syv middagsanbefalinger!
Oppskrifter
Mandag: blomkålsuppe med currysmak
Lyst på asiatisk mat i en fei? Kok blomkålsuppe med currypaste og kokosmelk, da vel! Denne retten lager du på under halvtimen, og den er full av god smak.

Tirsdag: one pot-pastagrateng med sopp og spinat
Denne herlige retten trenger du kun å bruke fem minutter på å gjøre klar, resten tar stekeovnen seg av! “One pot-pastagrateng”, eller “alt i ett-pastagrateng”, er en helt genial oppskrift å ha på repertoaret for travle dager. Denne varianten består av sopp, spinat, erter, løk og hvitløk i en kremet saus.

Onsdag: byggotto med sopp og sprøstekt grønnkål
Middag som krysser i mange bokser dette her; godt enkelt, sunt, kortreist og billig!

Torsdag: nudler og brokkoli i kremet tahinisaus
Lynrask middag med masse god smak.

Fredag: pulled jackfruit-gyros
Knallgode, greske, veganske gyros! Her får du saftig og krydra jackfruit i brød med stekte poteter, salat og tzatziki. Helt plantebasert!

Lørdag: rødbeteburger
Her har jeg bruk rødbeten i burgere – hvor den byr på både sødme, saftighet og ikke minst denne herlige fargen. Servér i burgerbrød med en vegansk rømmedressing, salat og ketchup, samt noen ovnsstekte poteter.

Søndag: gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: