Grillet polenta med gresskar og cashewkrem

Grillet polenta med gresskar og cashewkrem

Polenta lages av grovkvernet maismel som kokes til en tykk grøt, originalt en italiensk skatt på linje med pasta og risotto. Men får den stå i kjøleskapet vil den stivne helt, og da fungerer den veldig fint til å stekes på grillen.

Fasongen holder den helt glimrende, og polentaen får til og med en sprø stekeskorpe. Eneste vi må huske på er å fylle opp med masse god smak i kokevannet. Min favoritt er å bruke krydderblandinger fra Italia og nabolandene rundt Middelhavskysten.

Tips: Polentamel selges i de fleste godt assorterte dagligvarebutikken – se etter det i hyllen med bakevarer eller i allergiseksjonen.

I denne oppskriften serverer vi polentaen med grilla gresskar, og en herlig, mild cashewkrem.

Grillet polenta med gresskar og cashewkrem

Herlig grillet polenta og gresskar, servert med hjemmelaget cashewkrem! Denne oppskriften tar litt tid å forberede, men når du først kommer til grillingen går det kjapt for seg.
Rett grillmat, hovedrett
Tema polenta
Forberedelser 2 hours
Grilling 20 minutes
Totalt tidsbruk 2 hours 20 minutes

Ingredienser

  • 1 l vann med 1 ss grønnsaksbuljongpulver eller 2 terninger
  • 1 ss provencekrydder eller kombinasjon av oregano, basilikum, rosmarin, timian og/eller merian
  • 1 ss næringsgjær kan sløyfes
  • salt
  • 4 dl polentamel
  • 1 ss vegansk margarin

Gresskar

  • 1 flaskegresskar eller delikata

Cashewkrem

  • 2 dl cashewnøtter helst urista og usalta
  • 1 dl vann
  • 1 ss næringsgjær kan sløyfes
  • 1 ss soyasaus
  • 1 hvitløksfedd eller 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 ts sitronsaft
  • salt

Grilling og montering

  • litt olje til pensling
  • salt
  • pepper
  • gresskarkjerner til servering

Framgangsmåte

  • Kle en form på ca 25*25 cm med bakepapir. Kok opp vann med buljongpulver, provencekrydder og næringsgjær. Smak deg eventuelt til med litt salt, her spiller saltinnholdet i buljongpulveret inn.
  • Skru varmen ned slik at det såvidt småputrer. Hell i litt og litt polenta mens du visper. Heller du for fort eller bruker for høy varme vil det sprute noe voldsomt og du kan brenne deg.
  • La polentaen småkoke i fem til ti minutter, den skal tykne ganske godt. Rør inn margarinen.
  • Hell over i formen. Sett kaldt slik at polentaen stivner.

Gresskar

  • Skjell gresskaret og skjær det i ringer med tykkelse på cirka en halv centimeter. 

Cashewkrem

  • Bløtlegg nøttene i vann før bruk. Sil av vannet, ha nøttene over i en foodprocessor og tilsett 1 dl vann, næringsgjær, soyasaus, hvitløk og sitronsaft. Kjør til du har en helt jevn krem. Smak til med salt. Sett kaldt fram til montering.

Grilling og montering

  • Lag ringer av polentaen eller skjær den firkanter på ca 5*5 cm. Lager du runde polentasirkler kan du steke avskåret som krutonger, eventuelt kan du kna dem sammen og lage flere sirkler.
  • Pensle gresskaret med olje og grill i 5-6 minutter på begge sider, slik at de blir gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
  • Grill polentaen i et par minutter på hver side.
  • Legg gresskar, polenta og cashewkrem lagvis, topp med gresskarkjerner.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *