Nudler med brokkoli

Nudler med brokkoli

Lynrask hverdagsmiddag med nudler, nøtter og grønnsaker i en knallgod tahinibasert saus. 

Denne type middager altså! Så enkelt, så godt, og så fornøyd jeg blir med meg selv når jeg ikke lar middagslagingen bli et heldagsprosjekt…

Dette er så enkelt at det ligner nesten ingenting, og det går faktisk så kjapt at jeg pleier å gjøre alt av kutting av grønnsaker og røring av saus før jeg starter å varmebehandlingen.

Variasjonsmuligheter

Her kan det meste erstattes av noe annet, for å være ærlig. Noen forslag:

  • brokkoli kan erstattes av blomkål eller aubergine
  • gulrot kan erstattes av bønnespirer eller rå rødbete
  • cashewnøtter kan erstattes av peanøtter (om du allerede har rista peanøtter kan du droppe ovnsstekingen)
  • det er også godt med stekt sopp og/eller stekt gresskar i…
  • … og en avokado på toppen blir heller ikke feil
  • har du ikke tahini kan du bruke peanøttsmør istedenfor

Nudler med brokkoli i en knallgod saus

Lettvint og smaksrik nudelrett som du lager på 1-2-3!
Siden oppskriften går skikkelig fort når du kommer i gang, anbefaler jeg å gjøre all kuttingen først, og gjøre alt du kan klart før du begynner med steking og koking.
Rett hovedrett
Kjøkken asiatisk
Tema nudler
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 15 minutes
Totalt tidsbruk 25 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 1 brokkoli
  • 1 gulrot
  • 1 vårløk
  • 4 stilker koriander
  • litt olje
  • salt
  • 3 ss cashewnøtter
  • 200 g nudler jeg har brukt hvetenudler med tilsatt chili på bildene
  • 1 ss sesamfrø

Tahinisaus

  • 2 toppa ss tahini
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 lime (juicen fra)
  • eventuelt litt salt

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær brokkoli i små buketter. Skrell stilken og skjær den i enda litt mindre biter enn bukettene. Skjær gulrot i lange, tynne strimler. Skjær vårløk i ringer og grovhakk koriander. Lag sausen (oppskrift under).
  • Ha brokkolien på ca. halvparten av stekebrettet. Ha litt olje og litt salt over, vend sammen. Legg cashewnøttene på den andre delen. Sett i ovnen og stek i 5-7 minutter, pass på at nøttene ikke blir brente.
  • Kok nudler etter anvisning på pakken.
  • Rør sammen sausen, nudler, brokkoli, nøtter, gulrot, vårløk og koriander. Dryss sesamfrø på toppen, og retten er klar.

Tahinisaus

  • Rør sammen tahini, soyasaus, sesamolje og limesaft. Smak eventuelt til med litt salt.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED NUDLER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *