grillet hjertesalat

Grillet hjertesalat

Dette høres kanskje ut som en episode av Friends der noen har blitt veganer og de skal grille. Kan du høre Chandler i hodet ditt? Too many jokes… must mock Joey!

Jump to Recipe

La meg prøve å få bruk for de 5 studiepoengene i datateknikk:

1 = hovedrett

2 = andre hovedrett

3 = første tilbehør

4 = andre tilbehør

5 = saus

6 = salat

Vanlig middagsselskap hos meg: 

Gjestene forsyner seg i følgende rekkefølge: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Vanlig middagsselskap hos meg der 3 representerer potetstappe eller fløtegratinerte poteter:

Gjestene forsyner seg i følgende rekkefølge: 3, 1, 2, 4, 5, 6

Grillmiddagsselskap hos meg:

Gjestene forsyner seg i følgende rekkefølge: 6, 1, 2, 3, 4, 5

… og kun fordi salaten har blitt slengt på grillen med litt salt og pepper. 

Grillet hjertesalat

Nydelig grillet salat servert med aioli og pinjekjerner.
Rett grillmat, tilbehør
Tema salat
Forberedelser 15 minutes
Grilling 15 minutes
Totalt tidsbruk 30 minutes
Antall 4 porsjoner

Ingredienser

  • 2 hjertesalat eller romanosalat
  • kaldpresset rapsolje eller olivenolje
  • salt
  • pepper
  • litt sitronsaft
  • rista pinjekjerner eller mandler

Aioli

  • 1 hvitløksfedd eller 0,5 kinesisk hvitløk
  • 0,5 dl usøtet soyamelk
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 1,5 dl solsikkeolje eller olivenolje
  • salt
  • pepper

Framgangsmåte

  • Kutt salaten i to gjennom stilkfestet. Gni litt olje rundt dem, og dryss på salt og pepper. Grill på snittflaten av salaten til den blir brent og begynner å falle litt sammen. Det skal fortsatt være crunch i salaten.
  • Når salaten er ferdig, press fersk sitronsaft over og noen dråper ekstra med olje.
  • Topp med aioli og rista mandler eller pinjekjerner.

Aioli

  • Riv eller finhakk hvitløksfeddene. Bland de i en bolle med soyamelk, dijonsennep og sitronsaft.
  • Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle. Etterhvert vil aiolien tykne.
  • Smak til med salt og pepper og server!
  • Dersom du ikke spiser alt med en gang, holder aiolien seg godt i et par dager i lukket beholder i kjøleskapet.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *