

Couscous-salat med grillet squash og tahinisaus
Dette må være en av de friskeste, mest smakfulle og ikke minst mest mettende salatene jeg vet om! Den passer bra på de dagene du har lyst på grillmat, men det egentlig er litt for varmt vær til å spise grill-varm mat. Eventuelt om du bor her på vestlandet, kan du servere retten som tilbehør til annen grillmat.

Tips: Har du tilfeldigvis ikke tahini hjemme? Det går fint an å bruke mandelsmør eller peanøttsmør i sausen også.

Couscous-salat med grillet squash og tahinisaus
Herlig grillrett som kan serveres både som hovedrett og som tilbehør.
Ingredients
- 1 squash
- salt
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 0,5 sitron
- 1 dl olivenolje
- 3 dl couscous
- 0,5 agurk
- 1 håndfull kirsebærtomater
- 1 kvast mynte
- 1 kvast bladpersille
Tahinisaus
- 4 ss tahini
- 5 ss vegansk yoghurt naturell
- 1 ss lønnesirup
- 0,5 sitron
- salt
- pepper
Instructions
- Skjær squashen i skiver. Legg disse i et dørslag (ev en tallerken dekket av kjøkkenpapir), dryss over 1 ts salt og la det ligge i 10 minutter slik at saltet får presset ut en del overflødig væske.
- Finhakk hvitløk og ha i en bolle sammen med sitron og olivenolje. Spar til squashen er ferdig grillet/stekt.
- Tilbered couscous etter anvisning på pakken. Skjær agurk i små terninger, og skjær tomatene i 2 eller 4. Finhakk mynte og persille.
- Bruk en gaffel til å røre litt i couscousen slik at den blir luftig. Ha i agurk, tomat, mynte og persille.
- Før servering tørker du væske av squashskivene, og griller eller steker dem på begge sider. Ha dem rett fra grillen og over i olivenoljemarinaden slik at smakene får trekke inn. Legg dem deretter på toppen av couscousen. Server med tahinisaus.
Tahinisaus
- Rør sammen tahini, yoghurt og lønnesirup i en bolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook:
Advert
Advert