blomkålbiff på grillen

Grillet blomkål med grov romescosaus

Tips: har du noen irriterende venner som får veldig vondt av at veggiser gjerne spiser mat som etterligner kjøtt? Da må du kalle denne retten for blomkålbiff. Vær så god.

Romescosaus er en supernydelig spansk saus, som passer utmerket med grillmat. Ingrediensen som virkelig leverer på smak er grillet paprika. Du slipper å grille den selv altså – grillet paprika selges i olje på glass (står cirka samme plass som soltørka tomater på glass i butikken). Har du ikke brukt den før er det på tide synes jeg. Har du mer paprika igjen etterpå kan du bruke den i hummus, for eksempel, eller strengt tatt lage mer romescosaus.

Grillet blomkål med grov romescosaus

Knallgodt grillet blomkål med en smaksbombe av en saus.
Rett grillmat
Kjøkken spansk
Tema blomkål
Forberedelser 15 minutes
Grilling 15 minutes
Totalt tidsbruk 30 minutes

Ingredienser

  • 1 stor blomkål
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • bladpersille til servering

Romescosaus

  • 3 ss mandler
  • 1 tomat
  • 100 g grillet paprika
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 hvitløksfedd
  • bitte litt salt
  • 0,5 ts spisskummen

Framgangsmåte

  • Skjær blomkål gjennom kjernen til 4 “biffer”. Rør sammen sitronsaft, olje og salt.
  • Grill blomkålen i 4-5 minutter på hver side. Pensle hele tiden den øverste siden med sitronoljen.
  • Servér stekt blomkål med sausen, topp med bladpersille.

Romescosaus

  • Rist mandlene i noen minutter i en tørr stekepanne. Ha dem deretter over i en foodprocessor, og tilsett resten av ingrediensene. Kjør et par runder til du har en grov saus.
  • Eventuelt kan du kjøre helt til du har en jevn saus, så får du blomkålbiffer med fin romescosaus.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *