Nudler med pak choi og soyachunks

Nudler med soyakjøttboller

Nydelig thaiinspirert rett med veganske “kjøttboller”, herlig bok choi, nudler og thaibasilikum.

Soyachunks/grytebiter er  boller av tørka soya, det samme som tvp (soyaproteingranulat som er digg som erstatning for kjøttdeig) og soyabiffer (de vi lager vegansk ribbe av i jula). Chunksene er supre erstattere for kjøttboller på focaccia, i pasta, nudler, tapas mm. De smaker veldig lite i seg selv, men tar i mot alt av smak du måtte ha å tilsette, her kan du både marinere, krydre og steke i saus.

Her får du kjøpt soyachunks

Chunksene selges, billig om jeg får si det selv, på internasjonale matbutikker, i tillegg kan du finne dem på ulike helsekostbutikker og økologiske butikker (kanskje ikke like lavt prisa). Veganlife selger et fint utvalg tørka soyaprodukter på nett – og det er en nettbutikk du veldig gjerne må støtte. Skikkelig fine folk og veldig bra utvalg.

Slik tilbereder du soyachunks

Soyachunks tilbereder du ved å først legge dem i bløt. Jeg synes det er best å koke dem litt som bløtlegging, hvis ikke kan de bli litt seige. Jeg har også i buljongpulver i kokevannet, for å få inn litt smak i bitene med en gang. Deretter kan du marinere dem, eller steke dem i  panne med f.eks. krydder eller ulike sauser. Det er også mange som liker å bruke dem i gryteretter – de trekker til seg smak som noen herlige svamper, så her er det bare å prøve seg fram!

Nudler med pak choi og soyachunks

Nudler med soyakjøttboller

Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

 • 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
 • 100 g tørka soyachunks
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 cm ingefær
 • 2 ss soyasaus
 • 2 ss tomatpuré
 • 1 ss sesamolje
 • 1 ss lønnesirup
 • olje til steking

Til servering

 • 150 g nudler pass på at de er uten egg
 • 1 bok choi
 • 4 stilker thaibasilikum

Instructions
 

 • Kok opp vann med buljongpulver i en gryte. Ta ut ca 2,5 dl i en bolle til sausen. Ha soyachunksene i resten av vannet, og kok dem i fem minutter. Sil av vannet.
 • Riv eller finhakk hvitløk og ingefær og ha i den buljongen du satt til side. Rør også inn soyasaus, tomatpuré, sesamolje og lønnesirup.
 • Varm opp olje til medium til høy temperatur i en stekepanne. Ha i chunksene og stek dem. Jeg liker godt å ha de sprø i kantene - da bør de stekes til de blir godt gylne. Ha eventuelt på litt mer olje underveis. Merk at med denne sausen vil de ikke bli supersprø når de er ferdige, men de får tykk stekeskorpe.
 • Skru temperaturen ned til medium/lav. Hell på sausen, vend godt på soyachunksene, og la dem putre i sausen noen minutter fram til servering. Juster gjerne med mer salt (soyasaus) eller søtt (lønnesirup), etter hva du foretrekker.

Servering

 • Kok nudler etter anvisning på pakken. Skjær av den nederste delen på pak choi-en (slik at den deles i mange blad) og ha bladene i gryta de siste minuttene av koketiden. Grovhakk thaibasilikum.
 • Anrett nudler og pak choi på tallerker. Ha på en god haug soyachunks, topp med thaibasilikum.
Keyword nudler

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED SOYACHUNKS.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating