Vegansk BLT med rispapirbacon

Vegansk BLT med rispapirbacon

Er du glad i lange, sprø, salte baconskiver i sandwichen din? Lag en plantebasert variant med rispapir istedenfor gris! Dette er en relativt enkel prosess der du skjærer rispapir i skiver, har to og to skiver oppå hverandre, dypper dem i vann, deretter i marinade, og steker ferdig i ovn.

Altså, du vet at du er veganer når du lager “bacon” av alt. Er det mulig liksom, gjennom alle disse årene med blogg og bøker har jeg laget av kokosflak, tofu, seitan, sopp, tvp, aubergine.. og sikkert mange flere. Og ikke minst: denne rispapir-varianten. Oppskriften publiserte jeg først i 2017, og den er like god fortsatt.

“Bacon”-strimlene bruker jeg i en herlig BLT, en lettvint sandwich med salat, tomat og i dette tilfellet vegansk aioli. Knallgodt – og kanskje ekstra godt til lunsj og middag på sommeren, når kokvarm mat blir litt for voldsomt.

Rispapirbacon

Tynne, sprø strimler som smaker salt, røykt og digg!
Tema bacon
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 10 minutes

Ingredienser

  • 8 ark rispapir
  • 2 ss olje
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss næringsgjær
  • 1 ts liquid smoke
  • 1 ss lønnesirup
  • 0,5 ts røkt paprikapulver

Til BLT-sandwichen

  • 4 store tomater eller en haug små
  • 8 skiver focaccia eller surdeigsbrød
  • 4 ss vegansk aioli
  • salat

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en stekerist med bakepapir.
  • Skjær rispapiret i strimler med en skarp kniv. Rør sammen de andre ingrediensene i en bolle. Fyll en annen bolle med vann.
  • Legg to striper rispapir oppå hverandre. Dypp dem raskt i vannet slik at de klebes mot hverandre. Tørk av overflødig vann og legg de i marinaden. Legg dem deretter på risten med bakepapir. Gjenta med alle rispapirstrimlene. Pensle resten av marinaden på for ekstra mye smak.
  • Bak i ovnen i 7-9 minutter, eller til de er sprø. 
  • Halvveis i steketiden vil de begynne å se ferdige ut, derfra er det ekstra viktig å følge med når de blåser seg opp litt, for å få de ut av ovnen før de brenner seg.

Vegansk BLT-sandwich

  • Skjær tomatene i tykke skiver.
  • Smør aioli på brødskivene. Legg på salat, tomater og rispapirbacon på halvparten av skivene, legg de andre over, og sandwichen er klar til å nytes.

Kommentarer

Rispapirbacon oppbevares i lufttett beholder på romtemperatur – de er bra i opp til tre dager. 

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SANDWICHER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *