

Vegansk ukemeny: uke 23, 2021
Ny uke, ny ukemeny!
Som vanlig finner jeg fram syv ulike middagsretter, for å hjelpe til med planleggingen av neste ukes mat. I ukemenyen er det ulike typer retter, ulike proteinkilder og ikke minst mat inspirert av ulike land.
Pssst vil du heller finne fram grillen? Husk at jeg publiserer en ny grilloppskrift hver uke i sommer, og samlingen begynner å bli ganske stor.
Oppskrifter
Mandag: potetsuppe
En varmende, fyldig og nesten fløyelsmyk potetsuppe er virkelig godt! I denne varianten bruker vi sjalottløk, hvitløk, vårløk og persille for den ekstra gode smaken.

Tirsdag: pasta i søtpotetsaus
Nydelig “mac and cheese” med fyldig søtpotetsaus istedenfor ostesaus.

Onsdag: rødbeterisotto med erter
Dette er en herlig risotto med to råvarer vi har mye av her til lands: rødbete og erter. Rødbeten får koke med risen, og går nesten i oppløsning under koking, mens ertene kommer inn rett før gryten skal på bordet.

Torsdag: blomkål tikka masala
Indisk, blomkål og kikerter er sånn en uslåelig kombinasjon!

Fredag: bakt søtpotet med tacofyll
Søtpoteten smaker litt som en søt gulrot til vanlig, men når den blir ovnsbakt blir den virkelig også fløyelsmyk i konsistensen. Perfekt til salt og krydret meksikansk fyll, spør du meg! Her har jeg i krydra bønner, tomatsalsa med chili, og på toppen bruker jeg most avokado og koriander.

Lørdag: linsesliders med smak av Midtøsten
Nydelige veganske miniburgere med masse god smak! Sprø på utsiden og saftige inni. NB: Disse funker også på grillen.

Søndag: spagetti bolognese
Italiensk klassiker, denne gang med linser, gulrot og sopp. Servér gjerne med hvitløksbaguetter eller focaccia til.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: