Vegansk ukemeny: uke 23, 2021

Ny uke, ny ukemeny!

Som vanlig finner jeg fram syv ulike middagsretter, for å hjelpe til med planleggingen av neste ukes mat. I ukemenyen er det ulike typer retter, ulike proteinkilder og ikke minst mat inspirert av ulike land.

Pssst vil du heller finne fram grillen? Husk at jeg publiserer en ny grilloppskrift hver uke i sommer, og samlingen begynner å bli ganske stor. 

Oppskrifter

Mandag: potetsuppe

En varmende, fyldig og nesten fløyelsmyk potetsuppe er virkelig godt! I denne varianten bruker vi sjalottløk, hvitløk, vårløk og persille for den ekstra gode smaken.

vegansk fransk potetsuppe

Tirsdag: pasta i søtpotetsaus

Nydelig “mac and cheese” med fyldig søtpotetsaus istedenfor ostesaus.

pasta i søtpotetsaus

Onsdag: rødbeterisotto med erter

Dette er en herlig risotto med to råvarer vi har mye av her til lands: rødbete og erter. Rødbeten får koke med risen, og går nesten i oppløsning under koking, mens ertene kommer inn rett før gryten skal på bordet.

vegansk rødbeterisotto

Torsdag: blomkål tikka masala

Indisk, blomkål og kikerter er sånn en uslåelig kombinasjon!

blomkål tikka masala

Fredag: bakt søtpotet med tacofyll

Søtpoteten smaker litt som en søt gulrot til vanlig, men når den blir ovnsbakt blir den virkelig også fløyelsmyk i konsistensen. Perfekt til salt og krydret meksikansk fyll, spør du meg! Her har jeg i krydra bønner, tomatsalsa med chili, og på toppen bruker jeg most avokado og koriander.

Lørdag: linsesliders med smak av Midtøsten

Nydelige veganske miniburgere med masse god smak! Sprø på utsiden og saftige inni. NB: Disse funker også på grillen.

veganske vegetariske linsesliders oppskrift vegetarbloggen

Søndag: spagetti bolognese

Italiensk klassiker, denne gang med linser, gulrot og sopp. Servér gjerne med hvitløksbaguetter eller focaccia til.

Vegansk spagetti bolognese

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *