

Dessertgrillspyd
Frukt er kjempegodt til vanlig, men blir den grillet får vi rent snop. Og her kommer en sann historie; da jeg gjorde research til denne innledningen, kom jeg over et tre år gammelt intervju med meg selv, som jeg helt hadde glemt ut, med en god og lang setning, som vanlig, om hvorfor grillet frukt smaker godt.
– Grillet frukt smaker så godt! Både fordi grillprosessen trekker ut fuktighet så de blir ekstra saftige og gode, samtidig som den den høye varmen gjør at sukkeret i fruktene karamelliserer seg, slik at de får en skikkelig digg stekeflate, lokker Vegetarbloggens Mari Hult.

I denne oppskriften har vi frukt på grillspyd, griller dem kjapt og topper dem med kokos og sjokolade. De smaker aller best nygrilla, servért med vaniljeis eller pisket krem.

Dessertgrillspyd
Ingredients
- 1 ananas
- 2 bananer
- 8 jordbær
- 4 ss kokosmasse eller kokosflak
- 100 g melkefri sjokolade
- havsalt
- 8 grillspyd
Instructions
- Bløtlegg spydene i litt vann før bruk.
- Skrell ananas og banan og skjær i terninger/skiver. Tre på grillspydene, topp med et jordbær.
- Gni eventuelt grønnsakene inn med litt olje, før du legger dem på grillen. Et par minutter på hver side er alt som skal til.
- Rist kokosmasse eller kokosflak i en gryte på medium varme. Ha dem ut av gryten, skru ned varmen til lav, og ha i sjokoladen slik at den smelter.
- Topp grillspydene med kokos og smeltet sjokolade.
- Smaker godt sammen med vegansk vaniljeis, eller pisket plantekrem.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: