

Vegansk ukemeny: uke 22, 2021
Det går skikkelig mot sommer, og de fleste av oss har nok bedre ting å gjøre enn å stå på kjøkkenet. Derfor har jeg satt sammen en ukemeny med ganske enkle og raske middager, stort sett med ingredienser som du får tak i på nærmeste dagligvarebutikk (med det par hederlige unntak). I tillegg er det lette og friske smaker, som passer supert når gradestokken går oppover. Håper du finner noe som frister!
Oppskrifter
Mandag: tomatsuppe med røde linser
Tomatsuppe er kjempegodt, og dersom du har i litt røde splittlinser vil disse løse seg opp og gi en fyldigere suppe, og bidra med masse protein.

Tirsdag: pad thai med peanøttsaus
I denne varianten har jeg i masse tofu, som jeg liker best når den blir stekt en god stund. I tillegg litt grønnsaker, her er det virkelig mulighet til å variere. Både rotvekster og ulike typer kål fungerer utmerket i pad thai.

Onsdag: salat med quinoa og søtpotet
Nydelig, næringsrik og mettende salat med quinoa, ovnsbakt søtpotet, spinat, rista nøtter og en frisk dressing.

Torsdag: rydd ut av kjøkkenskapet-panne
Denne oppskriften er en super hjelp til deg som ofte har litt for mye liggende i kjøleskapet og i tørrvareskuffene, og ikke trenger å handle inn til syv middager i uka for å ha nok mat…

Fredag: pulled jackfruit-gyros
Knallgode, greske, veganske gyros! Her får du saftig og krydra jackfruit i brød med stekte poteter, salat og tzatziki.

Lørdag: texmexburger
Saftige og spicy bønneburgere med masse gode texmex-smaker! Denne kan også stekes på grillen.

Søndag: kremet risotto med sopp og erter
En knallgod risotto med rund smak fra kokosmelk, proteinrike erter og en nydelig pesto på toppen.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: