Vegansk ukemeny: uke 22, 2021

Det går skikkelig mot sommer, og de fleste av oss har nok bedre ting å gjøre enn å stå på kjøkkenet. Derfor har jeg satt sammen en ukemeny med ganske enkle og raske middager, stort sett med ingredienser som du får tak i på nærmeste dagligvarebutikk (med det par hederlige unntak). I tillegg er det lette og friske smaker, som passer supert når gradestokken går oppover. Håper du finner noe som frister!

Oppskrifter

Mandag: tomatsuppe med røde linser

Tomatsuppe er kjempegodt, og dersom du har i litt røde splittlinser vil disse løse seg opp og gi en fyldigere suppe,  og bidra med masse protein.

Tirsdag: pad thai med peanøttsaus

I denne varianten har jeg i masse tofu, som jeg liker best når den blir stekt en god stund. I tillegg litt grønnsaker, her er det virkelig mulighet til å variere. Både rotvekster og ulike typer kål fungerer utmerket i pad thai.

vegansk pad thai oppskrift

Onsdag: salat med quinoa og søtpotet

Nydelig, næringsrik og mettende salat med quinoa, ovnsbakt søtpotet, spinat, rista nøtter og en frisk dressing.

Torsdag: rydd ut av kjøkkenskapet-panne

Denne oppskriften er en super hjelp til deg som ofte har litt for mye liggende i kjøleskapet og i tørrvareskuffene, og ikke trenger å handle inn til syv middager i uka for å ha nok mat…

Fredag: pulled jackfruit-gyros

Knallgode, greske, veganske gyros! Her får du saftig og krydra jackfruit i brød med stekte poteter, salat og tzatziki.

pulled jackfruit gyros oppskrift

Lørdag: texmexburger

Saftige og spicy bønneburgere med masse gode texmex-smaker! Denne kan også stekes på grillen.

vegansk vegetarisk texmexburger vegetarbloggen oppskrift

Søndag: kremet risotto med sopp og erter

En knallgod risotto med rund smak fra kokosmelk, proteinrike erter og en nydelig pesto på toppen.

vegansk risotto med sopp og erter

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook:  

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *