

BBQ-saus med eplesmak
Skal du på grillfest der alle skal ha med en ting hver og dele alt sammen? Post-korona, altså?
Ta med din egen barbecuesaus! Det tar ikke så lang tid å lage, folk blir lett imponerte, du trenger ikke styre med oppvarming, og du kan transportere sausen i et vasket syltetøyglass.
Denne varianten inneholder en halv desiliter eplejuice, for du vet, fem om dagen, hehe. Bruk den som saus (…), som marinade, til å pensle på grillmat på grillen og som godt tilbehør til alle typer grillmat.

BBQ-saus med eplesmak
Herlig hjemmelaget BBQ-saus som kan brukes som tilbehør, marinade og selvsagt saus til grillmat.
Ingredients
- 1 dl tomatpuré
- 1 dl knuste tomater
- 0,5 dl eplejuice
- 3 ss lønnesirup
- 2 ss soyasaus
- 1 ts liquid smoke eventuelt røkt paprikapulver
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 1 klype pepper
- 1 ss hvetemel kan sløyfes, men gjør sausen tykkere. Dersom du ikke bruker mel anbefaler jeg å koke sausen i opp mot én time
Instructions
- Ha alle ingrediensene i en food processor, og kjør til en jevn saus. Ha over i en gryte, og la sausen småkoke i 10-15 minutter, til den tykner.
- Oppbevar kaldt fram til bruk.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook:
Advert
Advert