hjemmelaget barbecuesaus

BBQ-saus med eplesmak

Skal du på grillfest der alle skal ha med en ting hver og dele alt sammen? Post-korona, altså? 

Ta med din egen barbecuesaus! Det tar ikke så lang tid å lage, folk blir lett imponerte, du trenger ikke styre med oppvarming, og du kan transportere sausen i et vasket syltetøyglass. 

Denne varianten inneholder en halv desiliter eplejuice, for du vet, fem om dagen, hehe. Bruk den som saus (…), som marinade, til å pensle på grillmat på grillen og som godt tilbehør til alle typer grillmat. 

BBQ-saus med eplesmak

Herlig hjemmelaget BBQ-saus som kan brukes som tilbehør, marinade og selvsagt saus til grillmat.
Rett grillmat
Kjøkken amerikansk
Tema BBQ-saus
Forberedelser 5 minutes
Koke-/steketid 15 minutes
Totalt tidsbruk 20 minutes
Antall 1 glass

Ingredienser

  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl knuste tomater
  • 0,5 dl eplejuice
  • 3 ss lønnesirup
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts liquid smoke eventuelt røkt paprikapulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 1 klype pepper
  • 1 ss hvetemel kan sløyfes, men gjør sausen tykkere. Dersom du ikke bruker mel anbefaler jeg å koke sausen i opp mot én time

Framgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en food processor, og kjør til en jevn saus. Ha over i en gryte, og la sausen småkoke i 10-15 minutter, til den tykner.
  • Oppbevar kaldt fram til bruk.
vegansk, hjemmelaget barbecuesaus

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *