Hummustallerken med couscous

Hummustallerken med ovnsbakt aubergine

Nydelig marokkanskinspirert rett med hummus, aubergine, couscous, dadler, cashewnøtter og koriander. 

Altså hummus. Godt uansett! Tidligere har jeg servert det mest som dipp, men samme hvor mye jeg lager blir den spist opp før det som egentlig er hovedretten. Hummusskålen blir alltid skrapt. Så hvorfor ikke la den få større plass på tallerkenen?

Her legger jeg hummus nederst, og har masse godt oppå.

Jeg spiser lett en slik tallerken selv, men du kan også bruke det som dipp som blir delt, med toppings som en bonus.

Mer gira på å spise hummus med tomat og agurk? Da bør du sjekke ut denne varianten. 

Variasjonsmuligheter hummustallerken

Her kan du bruke veldig mye, strengt tatt. Poenget er at det skal smake godt med hummusen, og sammen bli mettende nok til et måltid. Et par forslag:

  • rå terninger av rødbete, avokado og mango, eller stekt squash, istedenfor aubergine
  • pinjekjerner, gresskarkjerner eller solsikkekjerner istedenfor cashewnøtter
  • erstatte brødpinner med ferske pitabrød
  • bulgur eller quinoa istedenfor couscous
  • sånn på generell basis er alltid falafel godt til hummus

NB. I oppskriften bruker jeg ferdig hummus. Bruk ferdigkjøpt, din egen favorittoppskrift eller min beste variant.

Hummustallerken med ovnsbakt aubergine

Rett hovedrett, snacks
Kjøkken marokkansk
Tema hummus
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Antall 2 tallerker

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 1 klype pepper
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 2 dl couscous
  • 6 dadler
  • 4 ss rista og salta cashewnøtter
  • 4 stilker koriander
  • 400 g hummus
  • 1 ss kaldpresset raps- eller olivenolje
  • brødpinner, pitabrød, focaccia eller annet brød til servering

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Del auberginen i to på langs, og skjær den deretter i skiver med tykkelse på ca. 0,5 cm. Ha dem i en bolle og ha i 1 ss olje, salt, pepper, paprikapulver, spisskummen, chilipulver og hvitløkspulver. Vend alt godt sammen, fordel ut over stekebrettet og stek i 15-20 minutter. Pass på så det ikke brenner seg. Gjør klar resten i mellomtiden.
  • Kok couscous etter anvisning på pakken. Fjær stein fra dadlene og skjær dem i mindre biter. Grovhakk cashewnøtter og finhakk koriander.
  • Anrett hummus på tallerkener (jeg pleier å bruke baksiden av en spiseskje på å fordele den rundt). Topp med couscous, aubergine, dadler, cashewnøtter og koriander. Noen dråper kaldresset olje på toppen gjør det hele enda bedre.
  • Servér hummustallerken med brødpinner, pitabrød, focaccia eller tilsvarende.
Hummustallerken med couscous og aubergine

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED OG PÅ HUMMUS 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *