Vegansk ukemeny: uke 21, 2021

Og vips var det ny uke! Nå går ukene fort mot sommer synes jeg, og det dukker opp mer og mer norsk frukt og grønt i butikkene. Det er så kjekt! Denne ukemenyen består av varierte retter, med veldig mye forskjellige grønnsaker. Dersom du finner fristende sesonggrønt kan du fint bytte ut og tilpasse etter det du liker best, bare juster koketiden litt om nødvendig.

Oppskrifter

Mandag: pasta med spinat og småtomater

Dette er rett og slett en vanvittig god pastarett! Den inneholder masse steinsunn spinat, og noen helt nydelige søte tomater. Har du ikke spinat liggende fordi det er pinse og alt er stengt? Variér med grønnkål istedenfor spinat, eller bare kjør på med ekstra mye basilikum i sausen.

Tirsdag: kjemperaske nudler

Stekte nudler med grønnsaker er den kjappeste og enkleste middagen jeg lager, men det betyr ikke at den strenger å tape på verken smak eller næringsinnhold. Her har jeg i masse grønnsaker, edamamebønner for protein, og hvitløk, ingefær, soyasaus og sesamolje for den ååå så gode smaken.

Onsdag: daal fra Sri Lanka

Vanligvis lager jeg en av de indisk variantene av daal, men daal er også populært i flere land! I Sri Lanka lager de linsegryta med kokosmelk og curryblader, slik at det blir kremet og med litt annerledes smak.

Torsdag: kikert- og gresskargryte

Kjapp og nydelig indisk gryte med gresskar og kikerter.

Fredag: kinesiske crispy jackfruit-pancakes

Vegansk variant av en kinesisk klassiker, der utrolig smaksrik jackfruit serveres med agurk, vårløk og koriander i myke pannekaker.

Veganske crispy duck pancaces

Lørdag: “butter” tofu

Butter chicken er en klassisk indisk rett med kylling i en kremet currysaus. Og mye smør, antar jeg.

I denne varianten bytter jeg ut kylling med tofu, som bakes i ovnen. Der får den ganske sprø kanter, og når den etterpå røres inn i sausen beholder den en del struktur, samtidig som den trekker til seg smak. Kjempegodt!

Søndag: vegansk Shepherd’s Pie

Shepherd’s pie – i ulike varianter – har jeg spist hele livet. Nå for tiden elsker jeg sopp og valnøtt i kombinasjon, det bruker jeg altså her, i tillegg til erter for protein og gulrot fordi godt. Server retten som den er, rett ut av ovnen, gjerne med en liten grønn salat til.

shepherds pie

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *