

Brokkoligrillspyd
“Dette på være en parodi på vegansk grillmat”, tenker du kanskje når du ser brokkoli og løk på spyd. Og det er ingen magi i marinaden her som gjør at det smaker bacon eller flintsteik.
Fordi: skal du servere brokkoli, tror jeg kanskje dette er den aller beste måten å gjøre det på. Marinaden og løken setter god smak, og rå brokkoli kjapt stekt på knallvarm grill gir et resultat som er knasende grillet ytterst – og knasende rått innerst. På den vellykka måten.
Serveringsforslag brokkoligrillspyd
Jeg synes disse er gode nok til å være en hovedrett, gjerne servert sammen med en kremet potetsalat og litt godt brød til. For den gjengen som ikke roper hurra når brokkoli kommer på bordet, derimot, er det nok tryggest å ha dem som tilbehør. De vil gjøre seg bra med ulike grilla kjøtterstatninger, og for eksempel en vegansk aioli.

Brokkoligrillspyd
Ingredients
- 4 grillspyd
- 1 brokkoli
- 1 rødløk
- 3 ss olivenolje
- 3 ss balsamicoeddik
- 1 ss lønnesirup
- 1 ss dijonsennep
- salt
- pepper
- 1 stilk bladpersille
Instructions
- Bløtlegg grillspydene i vann mens du gjør klar resten.
- Del brokkoli i buketter, og skjær rødløk i store biter.
- Rør sammen olje, eddik, sirup og sennep i en bolle. Ha også i litt salt og pepper. Ha i brokkolibukettene og la dem marinere en liten stund.
- Tre deretter brokkoli og løk på grillspyd. Grill i 4-5 minutter på hver side. Pensle resten av marinaden over rett før servering.
- Finhakk persille og ha på toppen.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: