Trifle med banan og sjokolade

Trifle med banan og sjokolade

Trifle er en dessert som ser ganske fancy ut, og den smaker fancy, og i tillegg er den matredding på sitt kanskje aller mest smaksrike.

Det er nemlig slik, at når vi baker sukkerbrød, sjokoladekakebunn og andre kaker som skal skjæres og monteres på et eller annet vis. Da blir det ofte avskjær som ikke kan brukes videre. Og dersom man er kjempeuheldig raser kaken sammen i ovnen eller på veien ut, og får en fasong du heller ikke kan servere.

Og da – da er trifle løsningen!

Vegansk trifle med banan og sjokolade

En trifle er rett og slett en dessert der vi legger biter av kakebunn lagvis med krem, bær, frukt, sjokolade, nøtter og sånn generelt det vi har for hånden. Du husker kanskje Rachel sin trifle fra Friends? Hun dro det akkurat litt for langt når hun hadde i kjøtt med erter og løk. Ellers er det meste innfor.

Variasjonsmuligheter trifle

Som nevnt over – det meste går an (men tydeligvis med noen hederlige unntak). Her er noen av mine favoritter:

  • syltetøy rett oppå kakebunnen gjør den ekstra saftig
  • andre typer frukt som ananas og melon er godt i, eller hva med friske bær?
  • vispet krem uten sjokoladepulver
  • vaniljekrem istedenfor, eller i tillegg til, vispet krem
  • har du ikke kakerester? Flere typer kjeks kan brukes, f.eks. ladyfingers som vi kjenner fra tiramisu (merk at de som selges i butikken ofte er med egg)

Trifle med banan og sjokolade

Nydelig dessert der kakebunn, sjokoladekrem og banan ligger lagvis. Lag den i porsjonsglass eller i en stor skål.
Rett dessert
Kjøkken britisk
Tema trifle
Forberedelser 15 minutes
Totalt tidsbruk 15 minutes
Antall 4 porsjoner

Ingredienser

  • 2 dl plantefløte til visping f.eks, Alpro rød eller Gryr
  • 2 ss kakaopulver
  • eventuelt litt søtning
  • 2 bananer
  • 50 g melkefri sjokolade
  • avskjær eller rester av sukkerbrød, sjokoladekakebunn etc eventuelt kan du bruke kjeks som ladyfingers

Framgangsmåte

  • Visp fløten stiv. Visp til slutt inn kakaopulveret og eventuelt litt søtning.
  • Skjær bananene i skiver, riv sjokoladen (bruk rivjern eller ostehøvel, f.eks.) og del kakebunnen i mindre biter.
  • Legg kakaebunn, banan og sjokoladekrem lagvis i porsjonsskåler eller en stor skål. Topp med revet sjokolade og voila! Ferdig!
  • Trifelen kan serveres med en gang, eller stå noen timer i kjøleskap. Da vil kremen trekke litt inn i kakebunnen, slik at det blir enda mer smak av den.
Vegansk trifle med banan og sjokolade

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE DESSERTER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *